Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Müdürlüğü tarafından toplumun değişik kesimlerindeki gençlerimize yönelik çok sayıda proje yürütülmektedir. Sanayide çalışan çıraklardan kırsal kesimlerde yaşayan dezavantajlı gençlere, köy okullarında öğrenim gören çocuklardan sevgi evlerinde kalanlara, ceza ve infaz kurumlarındaki gençlerden ülkemizin her köşesindeki gençlerimize kadar geniş bir yelpazede uygulamaya konulan ulusal ve uluslararası projelerle bugüne kadar yüzbinlerce gencimize ulaşılmıştır. Her geçen yıl başta dezavantajlı gençlerimiz olmak üzere daha fazla sayıda gencimize ulaşmak için çalışmalara devam edilmektedir. Yine Bakanlığımızın diğer Birimleri vasıtasıyla başta gençlik merkezleri ve gençlik kampları olmak üzere değişik projelerle gençlerimize ulaşılmaktadır.

Bu bağlamda Şehirler ve Kültürler - Yörelerimiz Projesi kapsamında Gençlik Merkezimizin organizesinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz bünyesindeki Özel Sporcularımız ve Ailelerine yönelik Konya gezisi düzenlendi.

Mutlulukları gözlerinden okunan özel sporcularımızın geziye sırası ile Sultan Hanı, Mevlana Türbesi ve Şehitlik Müzesinin ziyaretlerinin ardında Konya gezisi sona erdi.