Okul sporları faaliyet programında yer alan Okullar arası Gençler, Yıldızlar ve  Küçük Erkek-Kız Oryantiring İl Birinciliği Müsabakaları Petlas Oryantiring Parkurunda düzenlenen yarışların sonunda tamamlandı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz organizesinde düzenlenen Oryantiring İl Birinciliği yarışmaları gün boyunca devam etti.

Yarışların sonunda Genç Erkekler A da birinci olan okul Kırşehir Lisesi ve ikinci olan Okul Sosyal Bilimler Lisesi olurken Genç Kızlar A da birinci Kırşehir Lisesi ve Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi birinci oldu.

Genç Erkekler B de birinci Mehmet Akif Ersoy Lisesi, ikinci Kırşehir Anadolu İmam Hatip Lisesi, üçüncü Özel Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve dördüncü Kırşehir Lisesi Olurken Genç Kızlar B de ise  birinci Mehmet Akif Ersoy Lisesi, ikinci Özel Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve üçüncü Kırşehir Lisesi oldu.

Yıldız Erkeklerde birinci Kırşehir Final Ortaokulu, ikinci Aşıkpaşa Ortaokulu ve üçüncü Muharrem Sayan Ortaokulu olurken Yıldız Kızlarda ise Aşıkpaşa Ortaokulu birinci,  Muharrem Sayan Ortaokulu ikinci oldu.

Küçük Erkeklerde birinci olan okul Final Ortaokulu ve Kırşehir Ortaokulu ikinci oldu. Küçük Kızlarda birinci Aşıkpaşa Ortaokulu birinci, Final Ortaokulu ikinci ve Kırşehir Ortaokulu üçüncü oldu.

Karşılaşmaların sonunda dereceye giren okullara kupa, madalya ve başarı belgelerini Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Okul Sporları Şube Müdürü Kerim KOCABIYIK, Petlas KYK Nurullah SOYLU, Oryantiring Hakemleri ve Okulların Beden Eğitimi Öğretmenleri tarafından verildi.

Ayrıca Oryantirng İl birinciliği yarışmalarının sonunda  yarışlara katılan sporculara hakemlere ve beden eğitimi öğretmenlerine Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak çorba ikramında bulunuldu.