10 Mart Cumartesi Günü Gençler Düzenlemeli ve Düzenlemesiz Dal, 11 Mart Pazar günü ise Yıldızlar Düzenlemeli ve Düzenlemesiz Dal da yapılan Halk Oyunları Grup yarışmaları tamamlandı.

İki gün boyunca Aşıkpaşa Spor salonunda devam eden grup müsabakalarının sonunda birinci gün olan 10 Mart Cumartesi Günü Gençler Düzenlemeli dalda birinci olan ekip Ankara Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, ikinci olan ekip ise Denizli 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi olurken, Gençler Düzenlemesiz dal birinci Özel Ankara Ay Yıldız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, ikinci Sivas Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi oldu.

11 Mart Pazar günü ise Yıldızlar kategorisindeki grup müsabakalarına ile devam edildi. Yıldızlar Düzenlemesiz dal birinci Sivas Kazım Karabekir Paşa Ortaokulu, ikinci olan ekip Ankara Hüseyin Güllüoğlu Ortaokulu oldu.

Yıldızlar Düzenlemeli Dalda birinci olan ekip Denizli Pamukkale Atatürk Ortaokulu, ikinci olan ekip ise Isparta Eğirdir Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu oldu.

Grup müsabakalarının sonunda dereceye giren okullara madalya ve başarı belgelerini Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü Okul Sporları Şube Müdürü Nuri KILIÇ, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Okul Sporları Şube Müdürü Kerim KOCABIYIK ve Halk Oyunları Federasyon Temsilcisi Cemal ÖZTURGUT ile Halk Oyunları İl Temsilcisi Halit MUTLU tarafından verildi.

İkin gün boyunca süren Halk Oyunları Grup müsabakalarında birinci ve ikinci olan ekipler illerini Türkiye Şampiyonalarında temsil etme hakkı elde etti.