2017-2018 eğitim öğretim yılı faaliyetlerinde yer alan  Anadolu Yıldızlar Ligi Karate Grup Müsabakaları Yozgat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlendi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Sporun tabana yaygınlaştırılması, daha fazla müsabakanın yapılması, kulüplere ve milli takımlara alt yapı oluşturulması, illerdeki yerel faaliyetler sonucu keşfedilen yetenekli sporcuların spora kazandırılması, ulusal düzeyde sürdürülebilir yetenek takip sistemi oluşturulması hedefleri doğrultusunda oluşturulan Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) Karate Yarı finalleri Yozgat'ta düzenlendi.

10-11 Mart 2018 tarihleri arasında düzenlenen grup müsabakalarına Kırşehir adına mücadele eden sporcular Erkekler kategorisinde 36 kilogram kumite de Osman Atik Aslan ikinci 32 kilogram kumite de Eğemen Salih Kuzu ile +64 kilogram kumite Muhammed Eren Uyanık üçüncü ve 52 kilogram kumite Mete Han Yayla beşinci olurken Bayanlar kategorisinde +54 kilogram kumite Belinay Varol birinci, 54 kilogram kumite İrem Sultan Koç ve 50 kilogram kumite Beyza Gündüz üçüncü oldu.  Ayrıca Hatice Ağırman Kata beşinci oldu. Bu sonuçların ardından Kırşehir Karate takımı hem Erkeklerde hemde Bayanlarda grupları çıkarak Yarı finale yükseldi.

Yarı Finale Çıkan Erkek ve Bayan Karate takımları 14-15 Nisan 2018 tarihlerinde Kırşehir'de düzenlenecek olan ANALİG Karate Yarı Finalinde ter dökecekler.