Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü tarafından sporun tabana yaygınlaştırılması, daha fazla müsabakanın yapılması, kulüplere ve milli takımlara alt yapı oluşturulması, illerdeki yerel faaliyetler sonucu bir üst gruba katılamayan yetenekli sporcuların spora kazandırılması, ulusal düzeyde sürdürülebilir yetenek takip sistemi oluşturulması, tüm paydaşlarının sporun gelişimi için işbirliği içerisinde bulunmalarının sağlanması hedefleri doğrultusunda oluşturulan Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) 2017 – 2018 Sezonu müsabakaları tüm hızıyla devam ediyor.

Bu kapsamda Spor Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen 2017 – 2018 Sezonu Anadolu Yıldızlar Ligi Hentbol Yarı Final Müsabakaları 20 – 22 Nisan 2018 tarihleri arasında Aydın ilinde gerçekleştirildi.

Aydın da başlayan hentbol yarı final müsabakalarına erkekler kategorisinde Adana, Ankara, Bursa, Eskişehir, İstanbul (Avrupa – Asya), Kahramanmaraş, Kırşehir Mersin, Muğla, Nevşehir, Tekirdağ ve Yozgat karma takımları olmak üzere toplam 12 takım katıldı.

Aydın’da Efeler Mimar Sinan Spor Salonunda ve Aydın Lisesi Spor Salonunda başlayan Anadolu Yıldızlar Ligi Hentbol Yarı Final Müsabakalarında erkekler ve kızlar kategorisinde ilk 6’da yer alan takımlar Türkiye finallerine çıkma hakkı kazandı.

Aydın ilinde 20-22 Nisan 2018 tarihleri arasında düzenlenen Anadolu Yıldızlar Ligi Hentbol Yarı final müsabakalarında Kırşehir'i temsil eden Hentbol Erkek takımımız grubunda Bursa, Mersin ve Nevşehir takımları ile mücadele etti. 1 galibiyet 1 beraberlik ve birde mağlubiyet ile zorlu yarı final eşleşmesinde final biletini alan taraf Kırşehir Erkek Hentbol takımımız oldu.