Atletizm Federasyonu faaliyet programında yer alan Atletizm Geliştirme Projesi İç Anadolu Bölge Finali Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzün organizesinde Petlas Parkurunda düzenlenen yarışların sonunda tamamlandı.

Petlas Koşu parkurunda yapılan müsabakalarda 2003 ve 2004 doğumlu kız ve erkek sporcular yarıştı.

22 Nisan Pazar günü yapılan koşuda 2003- 2004 doğumlu atletler "Atletizm Geliştirme Projesi İç Anadolu Bölgesi seçmelerine katıldı.  Gün boyunca süren müsabakalarda 2004 doğumlu kızlarda ferdi olarak dereceye giren sporcular birinci Medine Ercan Aksaray, ikinci Sedanur Çalışkan Niğde ve üçüncü Hatice Kabataş Nevşehir olurken, 2004 doğumlu erkeklerde birinci Yasin Alan Nevşehir, ikinci Halil Sade Kayseri ve üçüncü Rıza Yıldız Aksaray oldu.

2004 doğumlu kızlarda takımlar sıralaması birinci Aksaray, ikinci Niğde ve üçüncü Nevşehir olurken 2004 doğumlu erkeklerde ise Aksaray birinci, Kayseri ikinci ve Nevşehir üçüncü oldu.

2003 doğumlu kızlar ferdide Beyza Karaca Niğde birinci, Ayşe Akdağ Niğde ikinci ve Gülhanım Yalçındağ Kayseri üçüncü oldu. 2003 doğumlu kızlar takım sıralamasında Kayseri birinci, Nevşehir ikinci ve Kırşehir üçüncü oldu.

2003 doğumlu erkeklerde birinci Mehmet Eren İmamoğlu, ikinci Eyüp Yasin Hamurcu ikinci ve Mehmet Kerem İnci üçüncü olurken 2003 doğumlu erkekler takım sıralamasında ise birinci Nevşehir, ikinci Niğde ve üçüncü Aksaray oldu.

Zorlu geçen müsabakalar sonunda dereceye giren sporculara ödülleri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü şube müdürleri, Atletizm il temsilcisi ve okul idarecileri ve beden eğitimi öğretmenleri tarafından verildi.

4 Kategoride yapılan yarışların sonunda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz tarafından sporculara, antrenörlere, hakemlere ve parkur görevlilerine çorba ikramında bulunuldu.