Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü 18.07.2018 tarih ve 13453533 Sayılı Bakanlık Oluru ile “Yöre Oyunları Kurs Programı”nı uygulamadan kaldırmıştır. Aynı onayda “ Bu onay tarihinden önce söz konusu kurs programına katılmış ve kurs bitirme belgesi almış kişilerin mevcut belgelerinin Türkiye Halk Oyunları Federasyonu ile işbirliğine gidilerek, 2. Kademe Antrenörlük belgesine dönüştürülmesi ve bu işlem tamamlanıncaya kadar mevcut belgelerin geçerli sayılması” ayrıca Eğitici Nitelikleri bölümünün 5. Maddesinin “Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından verilen en az 2. Kademe Antrenörlük Belgesine sahip olanlardan o seneye ait vizesini yaptıranlar olarak düzenlenmesi” şeklinde hükümlere yer verilmiştir.

Bu kapsamda Federasyonumuz 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı başlamadan önce Yöre Oyunları Öğretici Belgesine sahip kişilerin 2. Kademe Antrenör belgesi alabilmeleri için 11-14 Ağustos 2018 tarihleri arasında 81 İl merkezinde intibak eğitimleri düzenleyecektir. Söz konusu intibak kursuna katılamayan adaylar için 31 Ağustos – 1-3 Eylül 2018 tarihleri arasında da ikinci bir intibak kursu düzenlenmesi planlanmaktadır.

Başvurular 1 – 11 Ağustos 2018 tarihleri arsında Federasyonumuzun Web sayfasından yapılacaktır. Ayrıca istenilen belgeler ve başvuru formunun ıslak imzalı hali kurs başlamadan önce İl Temsilciliklerine elden teslim edilecektir. 2018 yılı intibak kursları için katılımcılardan herhangi bir ücret alınmayacaktır.

II.Kademe Antrenör intibak Kursu Ön Kayıt ve Başvuru Formu (Online Form Bağlantısı İçin TIKLAYINIZ

Kursa katılacak olan adaylar detaylı bilgiler için Kırşehir Halk Oyunları İl temsilcisi Seda İLANBEY ile 0554 471 61 85 numaradan ulaşabilirsiniz