Gençlik ve Spor Bakanlığınca gençlerin tarihi ve kültürel yönden zengin çevre iller ile kendi il ve ilçelerini daha yakından tanımaları, buralarda yaşayan akranlarıyla tanışmaları ve gençler arasında diyaloğun arttırılmasına katkı sağlanması amacıyla “Şehirler ve Kültürler- Yörelerimiz” projesi gerçekleştirildi. Bu kapsamda Amasya ve Nevşehir illerine gezi düzenlendi.

Akpınar, Akçakent, Çiçekdağı, Aşıkpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Yunus Emre Yurdu öğrencilerine ilçemizdeki öğrencilere yönelik Amasya gezisi düzenlendi. Gezi kapsamında Amasya Gençlik Merkezi, Ferhat ile Şirin Aşıklar Müzesi, Minyatür Amasya, Kral Kaya Mezarları, Açık Hava Müzesi, Saraydüzü Kışla Binası, El Sanatları Müzesi ve Bimerhane ziyaret edildi.

Boztepe ilçesi Liselerinden ve Kırşehir Hayriye Kımçak Anadolu Lisesinden öğrencilere yönelik Nevşehir gezisi düzenlendi. Nevşehir gezisiyle gençlere otobüs içerisinde ve gezi güzergahındaki ziyaretgahlarda şehrin tarihi, kültürel, coğrafi ve manevi değerleri hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu. Gezide; Hacı Bektaşı Veli Türbesi ve Müzesi, Avanos Çömlekçileri ve Çömlek Yapımı, Paşabağlar ve Zelve Peribacaları, Kaymaklı Yeraltı Şehri, Güvercinlik Panorama Mevki ve Uçhisar Kalesi Civarından oluşan gezi programıyla şehrin kültürünü ve değerlerini yansıtan yerler gezilip görüldü.