Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Kırşehir’de okullarda da gençlik merkezleri açacaklarının müjdesini verdi.

Çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere Kırşehir’e giden Bakan Kasapoğlu, Astronomi Parkı, Uzun Çarşı ve Kalehöyük'ün toplu açılışı dolayısıyla Cacabey Meydanı'nda düzenlenen törene katıldı.

Törende bir konuşma yapan Bakan Kasapoğlu, Bakanlık olarak Kırşehir'e her türlü desteği vereceklerini, Kırşehir Belediyespor'un bir üst lige çıkması noktasında da destek sağlayacaklarını, Bisiklet Projesi ile de kente katkı yapacaklarını belirtti. Bakan Kasapoğlu, şöyle konuştu:

"En yeni ve kaliteli spor tesisleri ülkemizde"

"Sayın Cumhurbaşkanımızın öncü ve engin liderliği, vizyonu ile ülkemiz 2002'den bu yana pek çok açıdan devrim niteliğinde işlere imza attı. Ulaşımdan ekonomiye, sağlığa, eğitime, teknolojiye kadar pek çok alanda. Bizim alanımız olan gençliğimizle ilgili, sporla ilgili gerçekten devrim niteliğinde işlere imza attık, hamdolsun. Ülkemizdeki spor tesislerini Avrupa ve dünyadakilerle karşılaştırdığımızda gerçekten en yeni ve en kaliteli tesisler ülkemizde. Bununla gurur duyuyoruz."

 

"Okullarımızda gençlik merkezleri açacağız"

Bakan Kasapoğlu, sporun çok önemli olduğunu, bu alanda büyük projeler uyguladıklarını, gençlik merkezlerini de yaygınlaştırdıklarını dile getirerek, "Gençlerimizi, tüm vatandaşlarımızı zihni anlamda da destekleyecek projelerimiz var. Gençlik merkezlerimizi bu noktada daha yaygınlaştıracağız. Belediyemizle beraber. Okullarımızda gençlik merkezleri açacağız. Onun çalışmasını sizlere müjdelemek istiyorum" ifadelerini kullandı.

 

"Hayal kurmaktan çekinmeyin"

Kırşehir Neşet Ertaş Kültür Merkezi'nde Gençlerle Demokrasi Buluşması etkinliğine katılan Bakan Kasapoğlu, gençlerle sohbet ederek, sorularını yanıtladı.

 

Bakan Kasapoğlu, "Küçükken, bakan olmak hiç aklınıza geldi mi?" şeklindeki soru üzerine de babasının siyasetle ilgilenmesinden dolayı o heyecanın küçük yaşlarda kendisini sardığını söyledi. Bakan olmanın siyasette önemli bir hizmet imkanı verdiğine işaret eden Bakan Kasapoğlu, gençlere tavsiyede bulunarak, "Hayal kurmamız lazım, hayallerimiz olsun. Mutlaka hayal kurmaktan çekinmeyin. Bol bol okuyun. Sizlere bir kitap getirdim arkadaşlar. 'Gençlerle Başbaşa' kitabı. Bu kitabı bugün burada dağıttık. Bu kitapta gençlere çok güzel tavsiyeler var. Hayat boyu yanınızdan ayırmayacağınız tavsiyelerde bulunuyor" ifadelerini kullandı.

 

"Spor yapma oranlarımızı çok düşük"

 

Bir gencin "Gençlik merkezindeki spor branşlarını açarken bölgelere ve coğrafi özelliklere dikkat ediyor musunuz, Türkiye'ye yaymayı planladığınız bir branş var mı?" sorusunu cevaplandıran akan Kasapoğlu, yüzmenin en önemli projelerinden birisi olduğunu dile getirdi.

Bakanlığın "Yüzme Bilmeyen Kalmasın" diye bir projesi olduğunu aktaran Bakan Kasapoğlu, "Herkese yüzme öğreteceğiz. Bunun için havuzları yaygınlaştıracağız ve kullanımını kolaylaştıracağız. Kırşehir'deki havuzu da hızlı bir şekilde tamamlayıp, halkın hizmetine sunacağız. Ama maalesef spor yapma oranlarımızı çok düşük. Düzenli spor yapan kaç kişi var? Görüldüğü gibi salonun yüzde 40'ı bile düzenli spor yapmıyor. Görüyorsunuz çok düşük" şeklinde konuştu.

 

"Maalesef fazlasıyla teknolojiyle vaktimizi geçiriyoruz"

Bakan Kasapoğlu, teknoloji bağımlılığı konusunda gençlere tavsiyelerde bulunarak, şunları kaydetti:

"Gerçekten bu bir bağımlılık. Bağımlılığın her türlüsü çok tehlikeli. Teknoloji bağımlılığı ise çok sinsi bir bağımlılıktır. Çocuklarımızdan başlıyor. Maalesef fazlasıyla teknolojiyle vaktimizi geçiriyoruz. İnternetle, oyunlarla çok fazla zamanımız geçiyor. İşte bunun için diyoruz ki, kitap okumalıyız. Teknolojiye karşı da bizim de alternatiflerimiz olacak. Kitap en iyi arkadaşlardan bir tanesidir. Kitaplarımızı yanımızdan mutlaka ayırmayacağız."

Kırşehir'de eğitim gören Yemenli öğrenciler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve devlet yöneticilerinin, Yemen konusundaki hassasiyetleri ve desteklerinden dolayı teşekkür ederek, Bakan Kasapoğlu'na kendi ülkelerini simgeleyen yöresel hediye takdim etti.