Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü tarafından sporun tabana yaygınlaştırılması, daha fazla müsabakanın yapılması, kulüplere ve milli takımlara alt yapı oluşturulması, illerdeki yerel faaliyetler sonucu bir üst gruba katılamayan yetenekli sporcuların spora kazandırılması, ulusal düzeyde sürdürülebilir yetenek takip sistemi oluşturulması, tüm paydaşlarının sporun gelişimi için işbirliği içerisinde bulunmalarının sağlanması hedefleri doğrultusunda oluşturulan Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) 2018 – 2019 Sezonun İç Anadolu Yüzme grup müsabakaları Kırşehir'de yapılan yarışların sonunda tamamlandı.

Kırşehir Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzunda gerçekleştirilecek olan müsabakalarına 15 Mart 2019 Cuma günü Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz çok amaçlı toplantı ve konferans salonunda gerçekleştirilen teknik toplantının ardından 2 gün sürecek olan yarışlara geçildi.

ilk günkü yarışlar Anadolu yıldızlar liginin açılış seremoni ile başladı. Açılış Seremonisinin ardından dereceye giren sporcular madalya ve başarı belgeleri verildi.

İkinci gününde ise bir birinden güzel yarışmalara sahne olan grup müsabakalarında dereceye giren sporcular ve iller belli oldu.

Yarışların sonunda dereceye giren sporculara madalya ve başarı belgeleri Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Hizmetleri Müdürlüğü Analig sorumlusu Osman AZMAN, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor şube Müdürü Kerim KOCABIYIK, Kırşehir Yüzme İl Temsilcisi Recep Musa ÇAPKUR ve sporcuların antrenörleri tarafından takdim edildi.

16 - 17 Mart 2019 tarihleri arasında Kırşehir'de düzenlenen Anadolu Yıldızlar Ligi Yüzme grup müsabakalarına; Ankara, Çankırı, Kayseri, Konya,  Nevşehir, Niğde, Sivas, Yozgat, Aksaray, Kırıkkale ve Kırşehir ilinden Erkek ve Kız takımları katıldı.

Yarışların sonunda Analig Yarı Finaline çıkan sporcuları ve takımları tebrik, başarılar dileriz...