Sporcumuz Furkan ÇAKIR Antalya ilinde düzenlenen Minikler ve Yıldızlar Karate Türkiye Şampiyonası 45 Kilogramda Türkiye Şampiyonu oldu ve Bosna Hersek de yapılacak olan Balkan Çocukları Karate Şampiyonasında A mili forma ile ülkemizi temsil edecek.

Karate federasyonun önemli Ulusal seviyede organizasyonları arasında yer alan Minikler ve Yıldızlar Türkiye Karate Şampiyonası, 13-17 Mart tarihleri arasında Antalya’da düzenlendi. 61 ilden 1267 bayan, 1908 erkek olmak toplamda 3175 sporcunun katılımı, Türkiye Karate Şampiyonaları tarihine rekor katılım olarak geçti.

Türk karatesinin yeni yıldız adaylarının ilk büyük heyecanını yaşadığı Türkiye Karate Şampiyonası’nda 2005 ila 2012 arası doğumlu sporcular yarışırken, 48 kumite, 22 kata dalında madalya dağıtıldı.

Şampiyonaya ilimizi temsilen katılan Kırşehir Karate takımımızın 45 kilogram kategorisinde ki sporcusu Furkan ÇAKIR birinci olarak hem altın madalyanın sahibi hem de Minikler Türkiye Şampiyonluğunu elde etti.

45 kilogram da Türkiye Şampiyonu olan sporcumuz Furkan Çakır elde etmiş olduğu Türkiye şampiyonluğu derecesinin ardından 31 Mayıs - 2 Haziran 2019 Tarihleri arasında Bosna Hersek de düzenlenecek olan Balkan Çocukları Karate Şampiyonasında Ay Yıldızlı milli takım forması ile hem Kırşehir'i hem de Türkiye'yi balkan şampiyonasında da temsil edecek.

Sporcumuz Furkan Çakır elde etmiş oldu bu derece ile ikinci kez Balkan şampiyonası ter dökerek ilimizi temsil edecek.

Türkiye Şampiyonu olan sporcumuz Furkan ÇAKIR'ı elde etmiş olduğu dereceden ve Karate Antrenörümüz Fatih Güneş'i tebrik eder, Bosna Hersek de düzenlenecek olan Balkan Çocukları Karate Şampiyonasında Ay Yıldızlı milli takım forması altında başarılar dileriz...