Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından sporun tabana yaygınlaştırılması, daha fazla müsabakanın yapılması, kulüplere ve milli takımlara alt yapı oluşturulması, illerdeki yerel faaliyetler sonucu bir üst gruba katılamayan yetenekli sporcuların spora kazandırılması, ulusal düzeyde sürdürülebilir yetenek takip sistemi oluşturulması, tüm paydaşlarının sporun gelişimi için işbirliği içerisinde bulunmalarının sağlanması hedefleri doğrultusunda oluşturulan Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) 2018 – 2019 Sezonun Karate Yarı Final müsabakaları Kırşehir'de düzenlendi.

Karşılaşmalar Cuma günü Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz çok amaçlı toplantı ve konferans salonunda Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz spor şube müdürü Kerim Kocabıyık, Karate il temsilcisi Fatih Güneş ve müsabaka baş hakemi başkanlığında gerçekleştirilen Anadolu Yıldızlar Ligi Karate Yarı Final müsabakalarının teknik toplantısının ardından Cumartesi günü başladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından uygulanan Anadolu Yıldızlar Ligi Karate Yarı Final müsabakaları 23-24 Mart 2019 tarihleri arasında düzenlenen karşılaşmaların ardından sona erdi

İki gün boyunca devam eden yarı final karşılaşmalarında ilk gün erkek karateciler ile başladı. İl Müdürlüğümüz Aşıkpaşa Spor salonunda düzenlenen müsabakalar önce Açılış töreninin ardından kata ve kumite karşılaşmalarına geçilerek devam edildi.

Son derece çekişmeli ve zaman zaman heyecanlı müsabakalara sahne olan Anadolu Yıldızlar Ligi Karate Yarı Finallerinde hem erkekler kata ve kumite hemde kızlar kata ve kumite de dereceye giren sporcular belli oldu.

Çekişmeli ve heyecanlı müsabakalara sahne olan Anadolu Yıldızlar Ligi Karate Yarı Final karşılaşmalarında dereceye giren iller erkeklerde; Ankara Adana ve Isparta olurken, Kızlarda; Antalya, Ankara ve Mersin oldu.

Müsabakaların sonunda dereceye giren sporculara madalya ve başarı belgelerini Kırşehir Karate il temsilcisi Fatih Güneş, Karete ulusal ve uluslar arası hakemi ve sporcuların antrenörleri tarafından verildi.

Anadolu Yıldızlar Ligi Karate Yarı Final müsabakalarında derece elde eden sporcularımızı tebrik eder, Analig Karate Türkiye Şampiyonasında başarılar dileriz...