Gençlik ve Spor Bakanlığımızca yürütülen ‘Damla Gönüllülük Hareketi Projesi’ kapsamında ülkemizin dört bir yanından ilimize gelen gençler, Valimiz Sayın İbrahim AKIN’ı ziyaret etti.

Valimiz Sayın İbrahim Akın, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, gençlerimizin bu tür projelerle ülkemizin tarihi ve doğal güzelliklerini daha yakından tanıma fırsatı bulurken, aynı zamanda bu projelerin gençlerin sosyalleşmelerine de önemli katkılar sağladığını söyledi.

Gençleri, ‘Damla Gönüllülük Hareketi Projesi’ kapsamında kültür ve tarih şehri olan Kırşehir’de ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade eden Valimiz Sayın İbrahim Akın, “Gönüllülük çalışmalarıyla toplumdaki farkındalığı arttırmayı amaçlayan bu proje, gençlerin kişisel gelişimlerine katkı sunmanın yanı sıra farklı kültürlerin kaynaşmasına da vesile olmaktadır. İleride sizler iş sahibi olacak, sorumluluk alacaksınız. Bu projeler de sizleri bu yaşta olgunlaştıran ve hayata hazırlayan etkinliklerdir. Proje kapsamında hem hayatı, hem insanları hem de birbirinizi tanıma fırsatı buluyorsunuz. Ahi Evran-ı Veli’nin, Cacabey’in, Yunus Emre’nin, Şeyh Edebalı’nın, Aşık Paşa’nın, Neşet Ertaş’ın ve daha nice gönül ve tasavvuf erlerinin yaşadığı topraklar olan Kırşehir’de bulunmanız sizin için ayrı bir şanstır. Bu vesileyle, projenin sizlere önemli değerler katacağına inanıyorum.” dedi.

Ziyaret, Gençlik ve Spor İl Müdürü Faruk ŞAHİN’in proje hakkında bilgiler vermesi ve gönüllü gençlerin izlenimlerini paylaşması ile sona erdi.