3 Aralık Dünya Engelliler Günü Kapsamında Özel Sporcularımız Günün Anısına Özel Bir Karşılaşmada Bir Araya Geldi.

Ülkemizde engelli bireylerin yasal haklarının ve yaşam koşullarının iyileştirilmesine yönelik çalışmalar, son yıllarda artmaktadır. Engelli bireylere yönelik yapılan bu çalışmalar, sadece engelli bireyleri ve ailelerini değil, toplumun her kesiminden bireyleri yakından ilgilendirmektedir. Dolayısıyla toplumdaki her bireyin engellilere yönelik farkındalığını arttırmak büyük önem arz etmektedir. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak ilimizde ki engelli kardeşlerimizi spora kazandırmak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Engelli kardeşlerimiz ile birlikte spor yaparak onları sosyal ve kültürel faaliyetlerimizde yer almalarını sağlıyoruz. İlimizde bulunan rehabilitasyon merkezlerinde ki engellilerimize yönelik geçmişte çok sayıda faaliyetler yaptık. Bu faaliyetlerimize ara vermeden devam ediyoruz. Bünyemizde ki tüm tesislerde engellilerimize yer açtık. Engellilerimiz yılın bir günü değil her gün yanlarında olarak onlara gereken değeri veriyoruz.

Bu bağlamda Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak ilimizdeki özel sporcular ile 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında özel bir müsabaka yapıldı. Kırşehir Spor Salonu içerisinde bulunan Bocce Salonunda Bocce turnuvası, Masa Tenisi Salonunda ise Masa Tenisi turnuvası yapıldı. Kazanın spor, arkadaşlık ve kardeşlik olduğu karşılaşmaların sonunda katılan tüm sporculara il müdürlüğümüz spor şube müdürü Kerim Kocabıyık ve Şube Müdürü Selim Ünsal tarafından madalyaları takdim edildi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında kendileri için yapılan bu güzel etkinlikten dolayı özel sporcularımız bir hayli mutluluk oldukları gözlenmekteydi.