Nevşehir ilinde düzenlenen Anadolu Yıldızlar Ligi Yüzme Grup Müsabakalarında Erkek ve Bayan Takımlarımız Yarı Finale Çıktı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından sporun tabana yaygınlaştırılması, daha fazla müsabakanın yapılması, kulüplere ve milli takımlara alt yapı oluşturulması, illerdeki yerel faaliyetler sonucu bir üst gruba katılamayan yetenekli sporcuların spora kazandırılması, ulusal düzeyde sürdürülebilir yetenek takip sistemi oluşturulması, tüm paydaşlarının sporun gelişimi için işbirliği içerisinde bulunmalarının sağlanması hedefleri doğrultusunda oluşturulan Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) 2019 – 2020 Sezonun Yüzme İç Anadolu Grup müsabakası Nevşehir ilinde düzenlendi.

07 - 08 Mart 2020 tarihleri arasında Nevşehir ili yarı olimpik kapalı yüzme havuzunda düzenlenen ve ilimiz adına yarışan sporcularımızdan İbrahim Sıtkı Kökcü 100 metre kelebekte ikinci olarak gümüş madalya 50 metre serbest ve 400 metre serbest de dördüncü olarak bronz madalya ve 50 metre sırtta ise Arda Boran Özbek dördüncü oldu.

Bu sonuçların ardından Anadolu Yıldızlar Ligi İç Anadolu Grup müsabakalarında yüzme 13 yaş erkek takımı ve 14 yaş Erkek takımımız ile 13 yaş kız takımımız yarı finale yükseldi.

Anadolu Yıldızlar Ligi yarı final müsabakaları 4-5 Nisan 2020 tarihleri arasında Niğde de yapılacaktır.

Anadolu Yıldızlar Ligi İç Anadolu Grup karşılaşmalarında gruplardan çıkarak adlarını Analig Yüzme Yarı Finallerine Yazdıran erkek ve bayan takımlarımızı ve Antrenörlerimiz Recep Musa Çapkur ve Dilar Kılıç’ı tebrik eder, Niğde ilinde yapılacak olan yarı finallerde başarılar dileriz…