Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Yurt Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı Fatma Bacı Yurdumuzda Yurt Dışından Gelen Misafirleri Ağırlamaya Devam Ediyor.

Türkiye’nin koronavirüs ile mücadelesi tüm hızıyla sürerken, Gençlik ve Spor Bakanlığı’mıza bağlı Kredi ve Yükseköğretim yurtları da bu mücadelenin önemli merkezlerinden biri olmaya devam ediyor.

Tüm dünyayı saran yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ile birlikte Türkiye’ye dönen vatandaşlarımızın 14 günlük karantina sürecini geçirdiği Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı yurtlarda misafirlerimizi ağırlıyor.

Bu kapsamda Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Yurt Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı Fatma Bacı Yurdumuzda yurt dışından gelen vatandaşlarımızı ağırlamaya başladı.

06 Mayıs 2020 tarihinde Maldivler ve Srilankadan Ankara’ya oradan da polis ekipleri ile birlikte otobüslerle ilimiz Fatma Bacı Yurdumuza gelen misafirlerimiz burada 14 gün boyunca karantinada kalacaklar.

Daha öncede Fatma Bacı Yurdumuz, İngiltere’den Türkiye ye gelen 252 vatandaşımızı 14 gün boyunca misafir etti.

Kovid-19 tedbirleri kapsamında Fatma Bacı Öğrenci Yurdumuza getirilen misafirler, ateşleri ölçüldükten sonra yurtlarda kalacakları tek kişilik odalara görevliler tarafından yerleştirildiler.

Fatma Bacı Yurdumuzda kalan misafirlerimize 14 günlük karantina sürecinde ihtiyaçlarını başta Kırşehir Valiliği olmak üzere Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz, İl Sağlık Müdürlüğü, Kırşehir Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Türk Kızılayı tarafından karşılanacak.