Hirfanlı Gençlik Kampı ve İzcilik Eğitim Merkezinde misafir edilen Kerküklü Türkmen gençler Kırşehir Valisi Sayın Özdemir Çakacak’ı ziyaret ederek kendilerine gösterilen ilgi ve alakadan dolayı minnettar olduklarını belirtiler.

Valimiz Özdemir Çakacak yapılan ziyarette gençlere, ikinci vatanınıza hoş geldiniz sözleri başlayarak “Sevgili gençler anavatanınız Türkiye’ye ve Kırşehir’imize hoş geldiniz.  Kerküklü çocuklarımız bu kamp sayesinde Türkiye'nin her bölgesinden öğrenciler ile dostluklar kuracaklar. Gençlerimiz için çok değerli olan bu kampların faaliyete geçirilmesinde emeği bulunan başta Sayın Başbakanımız olmak üzere Gençlik ve Spor Bakanımız ile tüm ilgililere teşekkür ediyorum. Ayrıca gençlerin bu kamp sayesinde edindikleri dostluk ve arkadaşlıkların ebedi devam etmesini dileyerek, "Biz bu doğa kampını aynı zamanda kardeşlik kampı olarak da isimlendiriyoruz. Kars'dan Edirne'ye, Van'dan Muğla'ya kadar ülkemizin her bölgesinden gelen çocuklarımız dost oluyor" dedi.

Öğrenciler adına konuşan Kazım Kerküki ise kampın çok güzel olduğunu vurgulayarak, "Burayı kendi öz vatanımız gibi görüyoruz. Türkmen bölgelerinden bu kamplara geliş daha çok olacaktır" ifadelerini kullandı. Ziyaretin ardından Valimiz Özdemir Çakacak tarafından öğrencilere çeşitli hediyeler verildi ve hatıra fotoğrafının ardından ziyaret sona erdi.