Türkiye Basketbol Federasyonu ve Gençlik ve Spor Bakanlığı ile ortak projesi olan 12 Dev Adam Basketbol Okulları (DABO) faaliyet programı kapsamında, İl Müdürlüğümüz Antrenörleri Orçin ARTUK  ve  Fatih ÇÖRTEN nezaretinde  bir çok sporcu ile faaliyet gösteren 12 DABO Kırşehir’i,  Antrenör Chris Dial ve ekibi ziyaret edeceklerdir.

“12 Dev Adam Basketbol Okulları” (12 DABO ) kapsamındaki geleneksel Anadolu Basketbol Turu başlıyor. Bu yıl, 7.si düzenlenen ve 18 – 22 Ağustos 2014 tarihleri arasında Kayseri, Niğde, Kırşehir, Yozgat – Sorgun ve Amasya’da gerçekleştirilecek turda 7 – 12 yaş arası genç oyuncuların ve 12 DABO’da görev alan antrenörlerin gelişimi amaçlanıyor.

Amerikalı antrenör Chris Dial tarafından hazırlanan antrenman programlarının uygulanacağı turda, Koç Britanny Dial ve Joey Cooper Tate de görev alacak. 12 DABO Anadolu Basketbol Turu’nda genç sporcuların eğitilmesinin yanı sıra antrenör ve spor yöneticilerine yönelik antrenman bilimi ve spor yönetimi gibi konuların ele alınacağı paneller de düzenlenecek. Basketbolla ilgili tüm oyuncu, antrenör, hakem, yönetici ve beden eğitimi öğretmenleri çalışmaları yerinde izleyebilecek.

Türkiye Basketbol Federasyonu her yıl düzenlenen 12 DABO Anadolu Basketbol Turu’na katılanların ve il sayısının artırılmasını, daha fazla çocuğa basketbol sevgisinin aşılanmasını hedefliyor.