Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından tertip edilen “Uluslararası Kaçkar Dağı 30 Ağustos Zafer Tırmanışı”, 28-31 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirildi. Etkinliğe İlimizi Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzün Dağcılık sporcusu Erdal ÖZBEK temsil etmiştir.

Etkinliğe, yurtiçinden çeşitli dağcılık kulüplerin, yurtdışından ise Azerbaycan ve İran olmak üzere toplam 66 sporcu ile birlikte bu tırmanışı gerçekleştirdi.

Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından geleneksel hale getirilmiş olan tırmanış 28 Ağustos 2014 tarihinde Rize Atatürk Meydanında yapılan törenle başladı. Törene Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa ÇELİK, Şube Müdürleri Cafer KÜÇÜKMUSTAFA ve Kenan YÜCEL, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin KARACA, Dağcılık Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri, Rize Dağcılık İl Temsilcisi Mehmet Emin AYHAN ve kulüpleri temsil eden sporcular katıldı.

28 Ağustos 2014 tarihinde tırmanışa başlayan dağcılar Kaçkar Dağlarına en yakın yerleşim merkezi olan Yukarı Kavrun Yaylası’na kamp kurarak geceyi çadırlarında geçirdiler. 29 Ağustos 2014 Cuma günü saat 08.00’de Yukarı Karun Yaylasından kamp malzemeleri ve teknik ekipmanlarıyla hareket eden dağcılar aynı gün ana kamp yeri olan Mezovit’e ulaşarak kamp kurdular ve geceyi burada geçirdiler.

30 Ağustos 2014 Cumartesi sabah yağmur nedeniyle 1 saat gecikme ile saat 05.00’te başladı. Belirlenen saatte teknik ekipmanlarıyla tırmanışa başlayan dağcılar Kaçkar Dağlarının 3937 metrelik zirvesine ulaştılar. Dağcılar zirvede, ülkemizin birlik ve bütünlüğü adına şehit düşenleri, ayrıca dağlarda hayatını kaybeden dağcıları andıktan sonra zirve defterini imzaladılar ve saat 14.00 de ana kamp bölgesine geri dönerek geceyi kampta geçirdiler.

31 Ağustos 2014 tarihinde saat 08.00 ana kamptan ayrılan dağcılar Yukarı Kavrun Yaylası’na, oradan Rize’ye geldiler. Rize Sporcu Kamp Eğitim Merkezinde hazırlanan törende katılım belgelerini alan dağcılar günün sonunda kamp merkezinden ayrılarak bölgelerine döndüler.