Türkiye'nin dört bir yanında binlerce gencin birbirleriyle tanışma, sportif, kültürel ve sosyal faaliyetlerde bulunma fırsatı veren, Hirfanlı Doğa Kampı ilk sezonunu başarılı bir şekilde noktaladı. Gençlerin doğayla iç içe bir ortamda bulundukları, yerel motifleri hakkında da önemli öğrenimler kazandıkları kamp 7 günlük 10 dönem şeklinde gerçekleştirildi. Kampa katılmayı hak kazanan 16-22 yaş aralığındaki gençler aktivitelerle keyifli günler geçirdiler.

Kırşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şaban Güneş, Doğa kamplarının gençlerden büyük ilgi gördüğünü belirterek, "Bu yıl ilk olmasına rağmen kampımıza 3.000 gencimizi misafir ettik. Türkiye'nin dört bir yanından gelen gençlerin oluşturduğu bu mozaik bizi mutlu ediyor. Böylece toplum hayatımızın da gelişerek, daha güzel bir geleceğe el ele yürüyeceğimize inanıyorum." dedi.

Gençlerin serbest zamanlarını çeşitli sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle değerlendirmelerini sağlamak amacıyla kurulan Doğa Kampına katılan gençlerin ulaşım konaklama ve yemek ihtiyaçları Gençlik ve Spor Bakanlığınca karşılanmakta ve gençlerden her hangi bir ücret alınmamakta. Ayrıca bu kampların sosyal hayata etkisinin yanında gençlerimizin kişisel gelişimi için; zararlı alışkanlıklar konusunda bilgilendirme eğitimi, Sosyal sorumluluk ve gönüllü çalışmalar, Etik ve insani değerler eğitimi, önemli şahsiyetlerin hayatları ve eserlerinin tanıtımı konularında bilgilendirmeler yapılmaktadır.