tören, Atatürk'ün Kırşehir'de karşılandığı yer olan Gazi Parkında devam etti.

Bu yıl dünya genelinde olduğu gibi ülkemiz ve ilimizde de görülen Covid-19 Pandemisinden dolayı İç İşleri Bakanlığının almış olduğu tedbirler kapsamında törenler düzenleniyor.

Bu kapsamda Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Heyet-i Temsiliye Heyetinin Kırşehir’e gelişlerinin 101. Yılı kapsamında Kırşehir Valiliğimiz tarafından düzenlenen program, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Heyet-i Temsiliye Heyetinin Kırşehir’e geliş Güzergâhı olan Kılıçlı Köprüsünden Gazi Parkına kadar olan mesafede kurum personelleri ve il protokollünün katıldı kortej yürüyüşü gerçekleşti.

Devamında Gazi Parkına devam eden tören, kaleden üç pare top atılması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Sonrasında Valimiz Sayın İbrahim AKIN ve Belediye Başkanı Selahattin EKİCİOĞLU tarafından gününün anlam ve önemine dair konuşmalara gerçekleştirdi.

Tören, 21 Aralık 2020 günü Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Heyet-i Temsiliye Heyetinin Kırşehir’e gelişlerinin 101. Yılı kapsamında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzce düzenlenen Atatürk’ü Anma Kros Yarışmasında dereceye giren sporculara madalya ve hediye takdimine geçildi.

Genç kızlar kategorisi ve Genç erkekler kategorisinde birinci olan Aleyna Aslan ile Osman Özhan’a hediyeleri Sayın Valimiz İbrahim AKIN tarafından takdim edildi.

Genç kızlar kategorisi ve Genç erkekler kategorisinde ikinci olan Fatmanur Türk ile Recep Tolga Akyüz’e hediyeleri Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin EKİCİOĞLU tarafından verildi.

Genç kızlar kategorisi ve Genç erkekler kategorisinde üçüncü olan Hasret Bozkurt ile Abdülkadir Başar’a hediyeleri Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk YURDAGÜL tarafından verildi.

Tören günün anısına dereceye giren sporcular ve il protokolü ile hatıra fotoğrafı çekimin ardından sona erdi.