Gençlik ve Spor Bakanlığımız Tarafından Her Yıl Düzenlenen Ancak Pandemi Nedeniyle Ara Verilen Gençlik Kampları için Ahi Evran Gençlik Kampı Yeni Normalleşme Dönemi İle Birlikte Yaz Döneminde Kapılarını Gençlere Açıyor.

 

Gençlerin tatil zamanlarını kültürel, sportif ve sosyal faaliyetlerle değerlendirmeleri amacıyla ücretsiz olarak düzenlenen Gençlik Kampları, yaz boyunca sürecek. On İki dönemde gerçekleştirilecek Gençlik Kamplarında birinci ve ikinci dönem kız öğrenciler, üçüncü ve dördüncü dönemde ise erkek öğrenciler misafir edilecek. Kamplara katılan gençlerin ulaşım, beslenme, konaklama ve bireysel hijyen masraflarının tamamı Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından karşılanacaktır. Ayrıca bütün katılımcıların seyahat ve sağlık sigortaları da yapılacaktır.

 

Türkiye genelinde düzenlenen kamp etkinliklerinde gençler; çeşitli sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler ile unutamayacakları bir kamp dönemi yaşayacak. Kamplarda birbirinden farklı etkinlikler ve kültürel faaliyetler yer alacak. Gençlik kamplarında geleneksel okçuluk, tırmanma duvarı, flyfox, kano, dağ bisikleti, ip parkuru gibi birbirinden sportif faaliyetlerin yanı sıra sokak oyunları müzik, tiyatro, halk oyunları ve el sanatları gibi zamanı değerli kılan etkinliklerden kültürel gezilere ve kişisel gelişim seminerlerine kadar pek çok aktivite olacaktır.

Pandemi şartları nedeniyle bu yıl Kapasitesi 200 kişilik olarak dizayn edilen kampımız 79 Bungalov Ev, İdari Bina, yemekhane, anfi tiyatrodan oluşmaktadır. Kampımızda etkinlik olarak; El Sanatları, Tiyatro, Müzik, Halk Oyunları, Yapay Tırmanış, Oryantring, Paintball, Doğa Yürüyüşü, Satranç, Kano, Badminton, Voleybol, Futbol, Tenis, geleneksel okçuluk gibi faaliyetler yapılması planlanmıştır. Kampımızda gençlerimizin kişisel gelişimi için; zararlı alışkanlıklar konusunda bilgilendirme semineri, sosyal sorumluluk ve gönüllü çalışmalar, etik ve insani değerler seminerleri, önemli şahsiyetlerin hayatları ve eserlerinin tanıtımı konularında bilgilendirmeler yapılması planlamaktadır.

 

Kaman ilçemizde Hirfanlı Barajı bölgesinde bulunan Ahi Evran Gençlik Kampı’nda;  futbol, voleybol, basketbol, geleneksel okçuluk, masa tenisi, langırt, bisiklet, paintbol, kano gibi sportif faaliyetleri yapma imkanına sahip olacak gençlerimiz, doğa ile iç içe unutulmaz bir 6 (Altı) gün geçirecekler.

Kampımızın bulunduğu yöremizin kültürünü daha yakından görmeleri ve tanımaları için Kırşehir’ in tarihi ve turistik mekanları gezdirilecek olan gençlerimize izci kampında doğal hayatı yaşama olanağı sağlanmaktadır. Ayrıca kamp boyunca gerçekleştirilecek olan sohbet programları ile misafirlerimize sosyal bir ortam yaratılırken kitap okuma etkinlikleri ile de gençlerimizin bilgi birikimlerinin arttırılması amaçlanmaktadır.

 

Türkiye’nin dört bir yanından binlerce gence birbirleriyle tanışma, sportif, kültürel ve sosyal faaliyetlerde bulunma fırsatı sağlayacak olan Gençlik Kampımız da tüm gençlerimizi misafir etmek için hazırlıklarımız tamamlanmıştır.