Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Şaban GÜNEŞ, Ahi Televizyonun Murat AYDOĞAN’ın modülatörlüğünde gerçekleşen “Nabız 40” adlı programa katıldı. Programa spor yorumcusu Yasin ATA ve Kırşehir Ekspres gazetesi yazarı Soner DEMİRBAŞ ve Eğitimci şair yazar Veysel TURGUT katıldı.

GÜNEŞ, katılımcıların sorularını yanıtlayarak, hem Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde yürütülen spor faaliyetleri hakkında bilgi hemde yatırımlardaki son durumunu izleyiciler ile paylaştı.

“MİLLİ TAKIMA GİDEN SPORCUMUZ YOKTU”

GÜNEŞ, görev geldiklerinde milli takımlara gönderilen sporcularının bulunmadığını şuan ise çeşitli branştan bir sporcunun milli takım kamplarına davet edildiğini belirtti, GÜNEŞ sözlerine şöyle devam etti. “Göreve geldiğimizde bu durumu öğrendik ve hemen çalışmalarımıza başladık. Antrenörlerimizde büyük gayretleri sonucunda, başarılı neticeler almaya başladık. Şuan Kırşehir’imizde 20 bine yaklaşan lisanslı sporcu sayısı, Faal 3 bin sporcu sayısı olan bir il durumuna geldik. Bu sayılar bizim ölçeğimizdeki diğer iller örnek gösterilen veriler. Bu sonuçları alınca bakanlığımızda yatırımları ona göre göndermekte. Yani sportif faaliyet ve başarı yatırım miktarlarını direkt olarak etkilemekte.

“SPOR YATIRIMLARI”

Merkezde tesisleşmeyi noktasında bir sıkıntımız kalmadı. Bazı tesislerimiz hakkında bilgi vermek istiyorum. Spor Salonu sayımızı 5 (Merkez-İlçe), Çim Yüzeyli Futbol Sahası 5 (Merkez-İlçe), sentetik Yüzeyli Futbol Sahası 4 (Merkez-İlçe), Mini Sentetik Yüzeyli Futbol Sahası 1(Merkez-İlçe), Tenis Kortu 1 (Merkez-İlçe),Gençlik Merkezi (Merkez-İlçe),Kamp Eğitim ve İzcilik Merkezi (Merkez-İlçe) bulunmakta.

Akçakent hariç tüm ilçemizde teşkilatlanmamızı tamamlamış durumdayız. Spor Salonu olmayan ilçemiz nerdeyse kalmadığı, yakında Akçakent ilçemize yapımına başlayacağız. Yeni Gençlik Merkezimizin ve Yüzme Havuzumuzun inşaatları devam etmektedir.

“KAMAN İZCİLİK KAMPI VE EĞİTİM MERKEZİ”

Yaklaşık 9 ay gibi kısa bir süre içerisinde tamamladığımız ilimize büyük bir tesis kazandırmış olduk. Yaklaşık 12 Milyon TL. mal olan bu büyük yatırım ile ilimizde Türkiye’nin dört bir yanından her yıl yaklaşık 3 bin gencimizi ağırlayacağız. Kampa katılan gençlerimizi ilimizi Kırşehir’imizi tanıtıyoruz ve onlara bilmedikleri yönlerimizi, tarihi ve kültürümüzü tanıtıyoruz.” dedi.