Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen ''Gençlik Merkezi Günleri”  18-20 Kasım tarihleri arasında Ankara Ticaret Odası (ATO) Congresium Kongre ve Gösteri merkezinde gerçekleştirildi.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Congresium Kongre ve Gösteri merkezinde Bakan Akif Çağatay KILIÇ' ın açılış konuşması ile başlayan “Gençlik Merkezi Günleri” Halk Oyunları gösterisi ve 7 bölgeden gelen 7 gençlik merkezi üyelerinin usta isimlere taş çıkarırcasına söylemiş oldukları türkülerle “Gençlik Merkezi Günleri” resmen başlamış oldu. 81 İl ve İlçelerden gelen Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Gençlik merkezleri stant kurarak kendi yörelerinin el sanatlarını ve kültürel farklılıklarını tanıtma şansı buldular. Ayrıca Uğur IŞILAK ile Murat KEKİLLİ verdikleri konserler ile katılımcı ve ziyaretçilere unutulmaz anlar yaşattılar.

Bakan KILIÇ  Kırşehir Stant'ına Ziyarette Bulundu.

Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay KILIÇ “Gençlik Merkezi Günleri” nin ikinci gününde Ankara ATO Congresium salonunda bulunan 81 İl ve İlçelerden gelen Gençlik Merkezi stantlarını gezdi.

Kırşehir Gençlik Merkezinin de bulunduğu standa gelen Gençlik Ve Spor Bakanı Akif Çağatay  KILIÇ, Spor Genel Müdürü Mehmet BAYKAN, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Sinan AKSU ve beraberinde ki heyetle standı gezdi. Bakan KILIÇ ve beraberindeki heyete Kaman cevizi ve Ahi helvası ikram edildi.  İl Müdürümüz Şaban GÜNEŞ tarafında kendisine Ahiliği Anlatan ve Ahi Evran' ında Sözlerinin olduğu Ahi Tablosu ve Kırşehir yöresine ait Oniks taşı hediye edildi. Stant'ı beğenen Bakan KILIÇ; Gelecekteki “Gençlik Merkezi Günleri” daha iyi olacak bu sene yapılan ilkti bir çok Gençlik Merkezlerimiz kendi eksiklerini gördü gelecekte bu eksiklerini gidererek daha güzel bir “Gençlik Merkezi Günleri” bizi bekliyor dedi.

Hediyelerin ardından Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay KILIÇ ile günün anısına fotoğraf çekinildi.  

Kırşehir Valisi Necati ŞENTÜRK Kırşehir Stant'ına Ziyaret etti.

Ankara ATO Congresium salonunda devam eden “Gençlik Merkezi Günleri” ne katılan Kırşehir Valimiz Necati ŞENTÜRK Kırşehir standını ziyaret etti.

Valimiz Necati ŞENTÜRK burada Kırşehir Gençlik Merkezinin yapmış oldukları çalışmaları inceledi. Ardından Ebru standına geçen Valimiz kendisinin Ebru sanatında ne kadar yetenekli olduğunu yapmış olduğu eserle gösterdi. Sonrasında Gençlik Merkezi üyemiz Yunus DEVECİ bağlamasıyla mini bir konser verdi. Konserin ardından memnuniyetini dile getiren Valimiz Necati ŞENTÜRK İl Müdürümüz Şaban GÜNEŞ tarafından kendisine oniks taşı ve hediyeler takdim edildi. Ayrıca Valimiz Necati ŞENTÜRK ' ün 81 İlden gelen tek Vali olması da dikkat çekti.