Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın gençlere Çanakkale ruhunu yaşatmayı ve ecdatla gençler arasında köprü kurmayı amaçlayan ve yıl sonuna kadar 81 ilde düzenlenecek olan “Çanakkale Bir Hilal Uğruna” programı 21 Nisan’da Kırşehir’de düzenlendi.

21 Nisan 2015 Salı günü Saat 19.00’da Kırşehir Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Salonunda gerçekleşen programda, Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunuşuyla başladı. Şair Serdar Tuncer’in şiir dinletileri ile Cihan Yıldız’ın Çanakkale türküleri gençlerde Çanakkale ruhunu tekrar canlandırdı. Etkinlik Çanakkale destanının yaşanmış hikayelerinin anlatılması ile devam edildi.

Program sonunda savaş esnasında ve gerisinde objektiflere yansıyanlardan derlenen fotoğraf sergisinin ve Çanakkale Savaşında kullanılan savaş malzemelerinden örnekler bulunan Çanakkale Savaş Müzesi’ tanımı yapıldı. Program hep bir ağızdan İstiklal Marşımızın 10 kıstasının tamamının okunmasıyla sona erdi.

Programa Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, İl Emniyet Müdür Sıtkı Akgül, İl Genel Meclisi Başkanı Şuayip Soysal, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şaban Güneş, STK temsilcileri ve Gençlik Merkezi Gönüllü gençler katıldı.