Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından 1 hafta sürecek olan Gençlik Haftası etkinliklerin den biri olan bisiklet gösterisi anıt meydanında yapıldı. Heyecanlı ve birbirinden güzel hareketlerin sergilendiği gösteri izleyiciler tarafından beğeniyle izlendi.

Bisiklet gösterisiyle başlayan etkinlikler öğretmen evinde Satranç Turnuvası, Kırşehir Spor Salonunda Masa Tenisi, Ahi Stadyumunda Atletizm yarışması ve Okçuluk gösterisinin ardından Kentparkta yapılan Dragon yarışları ile sona erdi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında İl Müdürlüğümüzce bir dizi sportif faaliyetler yapılacak.

Bu etkinliklerin ilki olan satranç turnuvası  Kırşehir Öğretmen evin de yapıldı. Çekişmeli geçen turnuva sonunda dereceye giren  sporcular belli oldu. Karşılaşmada dereceye giren sporcular ;Dogan TUĞRAK birinci, Ramazan TEKCAN ikinci ve Alperen BUDAK üçüncü oldu.

Kırşehir Spor Salonunda yapılan Masa Tenisi turnuvasında dereceye giren sporcular belirlendi. Kızlarda Tuğçe ÜÇGÜL birinci, Şeyma ERDEM İkinci Esra AKYÜZ üçüncü; Erkeklerde Erdal KÖKSAL birinci, Muhammet TAŞKIRAN ikinci Fatih TANATMIŞ üçüncü olarak dereceye girdiler.

Ahi Stadyumunda yapılan Atletizm kros yarışmasında Kızlarda Necibe ÖZDEMİR birinci, Ayşenur ALTUNTAŞ İkinci, Dilan TAŞ üçüncü; Erkelerde Baki CEYLAN birinci, Hasan ÇELİK ikinci, Okan BAYDARGÖK üçüncü oldu.

Okçuluk  Şenliği Yapıldı.

Ahi Stadyumun da yapılan okçuluk şenliğine Valimiz Sayın Necati ŞENTÜRK, Garnizon Komutanı J. Alb. Murat BULUT ve İl Emniyet Müdürü Sıtkı AKGÜL ve beraberindeki heyet katıldı. İl Müdürlüğümüz okçuları ve Geleneksel Okçuluların gösterisini izleyen Vali Necati ŞENTÜRK ,etkinliğin sonunda üzerinde ismi yazılı Ok hediye edilmesi ve Geleneksel Okçulular Derneği tarafından plaket takdim edilmesinin ardından dallarından ok yapılacak Akça fidanlarının dikilmesi ile sona erdi. 

Dragon Yarışları Yapıldı.

Gençlik Haftası kapsamında il müdürlüğümüzce organize edilen Dragon  yarışları yapıldı. Kentparkt'a düzenlenen etkinliğe 12 takım katıldı. Çekişmeli,heyecanlı  ve Birbirinden güzel anların yaşandığı yarışmalar sonunda dereceye giren takımlar belli oldu.

Kırşehir’de ilk kez düzenlenen turnuvada şampiyon olan Ayyıldızspor’a madalyalarını ve kupasını Kırşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şaban GÜNEŞ, İkinci olan Endüstri Meslek Lisesine ödülünü Şube Müdürü İdris ŞAHİN ve üçüncü olan Gençlik Hizmetleri Spor takımı ve Ahi Evran Üniversitesi’ne madalyalarını ve kupalarını Dragon Bot Yarışları Koordinatörü Volkan ALTUNPAK tarafında takdim edildi.

Madalya ve kupa töreninin ardında dereceye giren sporcular ve antrenörler günün anısına toplu olarak hatıra fotoğrafı çekindiler.