Türkiye Dağcılık Federasyonu İl Temsilciliğinin 2015 yılı faaliyet programında yer alan ve “Haydi Gençler, Zirveler Bizim” temasıyla organize edilen bu etkinliğe toplam 27 sporcu ve 4 UMKE görevlisi katıldı.

Sabah saat 08.30’da belediye binası önündeki parkta toplanan sporcular minibüsle Çayağzı (Cemele) Köyü’ne hareket ettiler. Burada köy muhtarı Vedat KASAPOĞLU tarafından karşılanan sporcular köy meydanındaki çay bahçesinde tırmanış için son hazırlıklarını yaptılar. Türkiye Dağcılık Federasyonu İl Temsilcisi Erdal ÖZBEK ve Antrenör Adem DOĞAN tarafından yapılan son bilgilendirmenin ardından sporcular 2 UMKE görevlisi ile birlikte köy meydanından tırmanma yürüyüşlerine başladılar. 

Sıcak hava ve dik parkura rağmen kuzey yüzündeki rotayı kullanan sporcular her hangi bir olumsuzluk yaşamadan üzerinde tarihi kalıntıların bulunduğu tepenin zirve noktasına ulaştılar.Etkinliğe katılanlar zirve noktasında bulunan Türk Bayrağı altında şehitler anısına saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşını okudular ve hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Daha sonra kamp alanına dönen sporcular burada öğlen yemeğinin ardından il merkezine döndüler. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz’de tertip edilen törenle tüm sporculara katılım belgesi verildi.