Saygı Duruşu ve İstiklal  Marşının okunmasının ardında açılış konuşmasını yapan İl Müdürümüz Şaban GÜNEŞ,Kırşehir genelinde yaz boyunca hizmet verecek olan Yaz Spor okullarının, gençlerimizi İl Spor Merkezleri (Yaz spor Okulları) sayesinde bir birleri ile kaynaşmaları, bir birleri ile dostluk kurmalarını sağlıyor.Gençlerimizi eğilimli oldukları sporla tanıştırıp içlerinde yetenekli  olanları seçip ilgili branşlara yönlendirerek Türk sporuna yeni sporcular kazandırılıyor. Ayrıca bu sene EDES (Engelli Destek Programı) kapsamında İl Spor Merkezleri (Yaz spor Okulları) ile Spor Engel Tanımaz Projemizin de açılışını gerçekleştiriyoruz. Projemiz kapsamında özel ve engelli sporcularımızı sosyal ve kültürel olarak gelişimlerini, yeni arkadaşlıklar ve dostluklar kurmalarını, spor yaprak spora olan ilgilerini arttırmayı hedefliyoruz.

İl  Müdürümüz Şaban GÜNEŞ in ardından konuşmasının yapan  Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar BAHÇECİ,  İl Spor Merkezlerini (Yaz Spor Okullarını) 4 yıldır Gençlik Hizmetleri ve Spor İl  Müdürlüğü ile birlikte başarılı bir şekilde yürütmekteyiz.

Daha önce 2009 yılında yapmış olduğumuz İl Spor Merkezlerini (Yaz Spor Okullarını)  2012 yılında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl  Müdürlüğü ile güçlerimizi birleştirerek her  yıl branşları attırarak devam ettik. İl Spor Merkezleri  boyunca Gençlerimizi hem bedensel hem zihinsel hem de sosyal ve kültürel gelişmelerini sağlıyoruz, onlar bizim geleceğimiz bu yüzden gençlerimiz  spora kazandırmayı amaçlıyoruz.

Ahi Stadyumunda  düzenlenen törene Kırşehir Vali yardımcısı Özkan DEMİREL, Belediye Başkanı Yaşar BAHÇECİ, Ahi Evran Üniversitesi Rektör yardımcısı Ahmet GÖKBEL, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kurum amir ve memurları ile öğrenciler ve antrenörler katıldı.     

Açılış konuşmaların ardından  spor branşları gezilerek sporcu ve antrenörlerle hatıra fotoğrafı çekinildi.