Bilindiği gibi Kırşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Kırşehir Ahi Sivil Akıl Platformu ortaklaşa “BİR YASTIKTA ÖMÜR BOYU”projesi yürütülmekte.Proje kapsamında; Kırşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Kırşehir Ahi Sivil Akıl Platformu (12 STK) Organize ettiği ve Konuşmacı olarak Saliha YONAR katıldığı “Ailede İlişkileri Güçlendiren Unsurlar” konulu konferansİl Kültür Müdürlüğü Konferans Salonun da gerçekleşti.

Uzman Sosyolog-Aile Danışmanı, Çocuk Gelişimci Saliha YONAR konferans da aile ilişkileri hakkında katılımcıları bilgilendirdi. YONAR, ailede mutluluk için başta eşler arasında olmak üzere bir fedakârlık olması gerektiği, Fedakârlık bütün ilişkilerde özellikle de aile içi ilişkilerde yapı taşı sayılabilecek önemli bir kavram olduğunu belirtti. Uzman Sosyolog Saliha YONAR konuşmasına şöyle devam etti. “Hayat mücadeledir, diye bir söz vardır. Aslında bu söz hayatın yüzde 5-10’luk kısmı için geçerli. Hayat, yüzde 90-95’lik kısmı yardımlaşmadır; öyle de olmalıdır.” Ahenk bozulunca boşanma artıyor.  Boşanmaların artışındaki en büyük neden, aile kurumunun zayıflamasıdır. Ailedeki ahenk bozulunca insanlar mutlu olamıyor ve mutluluğu başka şeylerde arıyorlar. Çünkü ailenin iyi olması toplumun iyi olması demektir.” dedi.

Konferansa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri, Sivil toplum Kuruluşlarının temsilcileri ve Evlilik arifesinde bulunan gençler katıldı.