2019-2020 Eğitim Öğretim yılı okul sporları Kros il birinciliği müsabakaları ile başladı.

Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz tarafından organize edilen ve her yıl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzce düzenlenen Okul Sporları, 2019-2020 sezonu Atletizm Kros il birinciliği müsabakaları ile başladı.

İlimiz Petlas kros parkurunda düzenlenen Gençler ve Yıldızlar, Erkek-Kız kategorisinde yapılan yarışların sonunda dereceye giren sporcular ve okullar belli oldu.

Heyecanlı ve zorlu geçen yarışların sonunda yıldız kızlar kategorisinde birinci olan okul Yunus Emre Orta Okulu olurken ikinci Ömerhacılı Şehir Nurettin Aslan Ortaokulu oldu. Yıldız Erkeklerde birinci okul ise Yunus Emre Orta Okulu, ikinci Ömerhacılı Şehir Nurettin Aslan Ortaokulu ve üçüncü Cumhuriyet Orta Okulu oldu.

Genç kızlarda birinci olan okul Kırşehir Spor Lisesi, ikinci Fatma Muzaffer Mermer Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi ve üçüncü Kırşehir Lisesi oldu.

Genç erkeklerde birinci olan okul Kırşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, ikinci Toki Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi, üçüncü Hoca Ahmet Yesevi Anadolu İmam Hatip Lisesi ve dördüncü Spor Lisesi oldu.

 

Yıldız Kızlar Ferdi birinci Sevim Demirbaş, ikinci Aysu Korkmaz, üçüncü Elif Bulut ve dördüncü Ruken Akyüz olurken, Yıldız Erkeklerde birinci Abdülkadir Başar, ikinci İhsan Yıkılmaz, üçüncü Sefa Dağıstan ve dördüncü Arda Derinyol oldu.

Genç kızlar B ferdi de birinci Aleyna Aslan oldu. Genç erkekler B ferdi de Ruhullah Sabrı birinci, Samet Sağlam ikinci, Ersan Gözitok üçüncü ve Abdullrahman Imad Abdulqader Al-Rawe dördüncü oldu.

Genç kızlar Ferdi de birinci Urkuş Işık, ikinci Fatmanur Turhan, üçüncü Arghavan Ghorbanı ve dördüncü Ayşe Nur Maraş olurken, Genç erkekler ferdi de Recep Tolga Akyüz birinci, Beytullah Kaya ikinci, Halit Taş üçüncü ve Ahmad Motahari dördüncü oldu.

Yarışmaların sonunda dereceye giren okullara kupa ve madalyalarını Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz Okul Sporları şube müdür Kerim Kocabıyık, Yurt Hizmetleri Müdürlüğü yurt Müdürü Nurullah Soylu, Okul sporları İl temsilcisi Sinan Güneş ve Atletizm il temsilcisi Harun Yıldırım ile okulların Beden Eğitimi Öğretmenleri tarafından sporculara takdim edildi.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak Atletizm il birinci olan okullarımızı ve sporcularımı tebrik eder il dışı gruplarda başarılar dileriz...