Anadolu Yıldızlar Ligi Voleybol yarı final müsabakaları ilimiz Aşıkpaşa Spor Salonu ve Kırşehir Spor Salonunda oynanan karşılaşmaların ardından tamamlandı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından sporun tabana yaygınlaştırılması, daha fazla müsabakanın yapılması, kulüplere ve milli takımlara alt yapı oluşturulması, illerdeki yerel faaliyetler sonucu bir üst gruba katılamayan yetenekli sporcuların spora kazandırılması, ulusal düzeyde sürdürülebilir yetenek takip sistemi oluşturulması, tüm paydaşlarının sporun gelişimi için işbirliği içerisinde bulunmalarının sağlanması hedefleri doğrultusunda oluşturulan Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) 2019 – 2020 Sezonun Voleybol Yarı Final müsabakaları ilimiz Kırşehir düzenlendi.

14-16 Şubat 2020 tarihleri arasında ilimiz Aşıkpaşa Spor Salonu ve Kırşehir Spor Salonunda oynanan final karşılaşmalarının ardından Anadolu Yıldızlar Ligi Voleybol yarı final müsabakaları tamamlandı.

13 Şubat 2020 Perşembe günü Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzün çok amaçlı toplantı ve konferans salonunda düzenlenen teknik toplantı ve kura çekiminin ardından yarı final maçlarına geçildi.

Açılış seremonisine İl Müdürlüğümüz Aşıkpaşa Spor Salonunda Anadolu Yıldızlar Ligi Voleybol Yarı Final müsabakaları için ilimizde bulunan tüm voleybol takımları katıldı. Seremoni, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından başladı.  

Açılış seremonisinin ardından kısa bir konuşma gerçekleştiren Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Faruk Şahin, Anadolu Yıldızlar Ligi Voleybol Yarı Final müsabakaları için ilimizde bulunan tüm takımlara Ahiler ve Ozanlar diyarı şirin Kırşehir’e hoş geldiniz diyerek tüm takım ve idarecileri karşıladı.

Devamında sözlerine şöyle devam etti; ‘Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından sporun tabana yaygınlaştırılması amacı ile her sene düzenlenen Anadolu Yıldızlar Ligi müsabakalarından biri olan Voleybol Yarı Final müsabakasının açılışını yapacağız. Güzel, keyifli ve centilmence maçlar olur. Elbette bir takım kazanacak bir takım kaybedecek. Önemli olan burada oynadığınız süre zarfındaki karşılaşmalardan güzel keyifler, güzel arkadaşlıklar edinmenizdir. Tekrar Kırşehir’imize hoş geldiniz, yarı final müsabakalarında tüm takımlara başarılar dilerim.‘ Dedi. 

Seremoninin ardından Aşıkpaşa Spor Salonunda Kız takımlarının maçları ve Kırşehir Spor Salonunda ise Erkek takımlarının maçları ile devam edildi.

Üç gün süren yarı final müsabakalarına Erkek takımlarından Kocaeli - Muğla - Edirne - Aydın - Denizli - Tekirdağ - Mersin - Konya - Antalya - Çankırı ve Adana illeri yer alırken; Kız takımlarında ise Muğla - Aydın - Tekirdağ - İzmir - Kocaeli - İstanbul Anadolu - Mersin - Kayseri - Adana - Isparta - Ankara ve Antalya illerinin takımları yer aldı.

11 erkek 12 de kız toplamda 23 Voleybol takımı, bu takımlardan ise 322 sporcu, 69 antrenör ve idareci toplamda 391 kişiyi ilimizde ağırladık.

Üç gün boyunda bir birinde güzel, keyifli ve seyir zevki yüksek karşılaşmaların ardından gruplarını lider tamamlayan takımlar adlarını Türkiye finallerine yazdırdı.

Anadolu Yıldızlar Ligi Voleybol yarı final müsabakalarının ardından Erkek voleybol takımları Muğla, Mersin, Antalya, Denizli, Tekirdağ ve Konya illeri ile kızlarda Ankara, Mersin, Kocaeli, Antalya Tekirdağ ve Muğla illeri adlarını Türkiye finallerine yazdırdı.

Karşılaşmaların sonunda guruplarında birinci olarak adlarını Anadolu Yıldızlar Ligi Türkiye Finallerine yazdıran Voleybol takımlarını tebrik eder, Türkiye finalinde başarılar dileriz…