Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Faruk ŞAHİN, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. İl Müdürümüz Faruk ŞAHİN mesajın şu sözlere yer verdi...

”İslam Aleminin baş tacı, On Bir Ayın Sultanı Ramazan Ayı'nı uğurlamanın hüznü ve Mübarek Ramazan Bayramı’na kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Rahmetiyle bizleri kucaklayan, şefkatiyle bizi bir araya toplayan on bir ayın sultanı Ramazan ayını geride bırakarak, sevinç, neşe ve kardeşlik duygularının dalga dalga yayıldığı Ramazan Bayramı’na ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Bayramlar, dini ve milli inançlarımızı örf ve adetlerimizle süsleyip, geçmişten devraldığımız mirası zenginleştirerek, geleceğe taşıdığımız, hoşgörünün ve yardımlaşma duygularının en güzel örneklerinin sergilendiği, yüzyıllar boyu özenle örülmüş değerlerimizin yaşatılması ve kuşaktan kuşağa aktarılmasını sağlayan sevgi günleridir.

Milletimizin köklü tarihinden ve zengin kültüründen aldığı bu değerlere sahip çıkarak geleceğe taşımak hepimizin ortak sorumluluğudur.

Bu bayram tüm dünyayı etkisi altına alan ve dünya sağlık örgütü tarafından ‘pandemi’ olarak ilan edilen koronavirüs (Covid-19) tedbirleri çerçevesinde bu yıl Ramazan Bayramını akrabalarımızdan, arkadaşlarımızdan ve sevdiklerimizden uzakta evlerimizde idrak ediyor olacağız.

Belki bu bayramda alışkın olduğumuz aile ziyaretleri, akraba ziyaretleri, hoş sohbetler olmayacak. Aramızda mesafe, yüzümüzde maske olacak. Siz değerli Kırşehirli kardeşlerimizden ricamız; önümüzdeki bayramlara mutluluk içerisinde kavuşmak için evlerimizde kalıp sevdiklerimizle telefon aracılığı ile bayramlaşalım. Lütfen küresel salgın ile mücadele kapsamında alınan tedbirlere uyalım. Hayatımızdan sporu eksik etmeyelim spor yapıp, sağlıklı kalalım.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde, başta personellerimizin, sporcularımızın, spor camiasının ve İslam Alemi’nin Ramazan Bayramını kutluyor; tüm insanlığa barış, kardeşlik, sağlık ve esenlikler getirmesini diliyorum."