Kırşehir’de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, düzenlenen törenle kutlandı. Coşkuyla kutlanan törende, gençlerin ve çocukların hazırladıkları gösteriler katılımcılardan büyük alkış aldı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 104. Yıldönümü kutlamaları ilk olarak Cacabey Meydanındaki Atatürk Anıtı’nda Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Numan Nafiz ŞAHİN tarafından çelenk sunma töreni ile başladı.

Çelenk sunma töreninin ardından Cacabey Meydanından törenin yapılacağı Aşıkpaşa Spor Salonuna kadar kortej yürüyüşü düzenlendi.

Burada ki törene Kırşehir Valimiz Sayın H. Mete BUHARA’nın katılımı ile başladı. Saygı duruşu ve akabinde ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Numan Nafiz ŞAHİN tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı.

Sonrasında gönüllü gençlerimizden günün anlam ve önemine dair konuşmalar ve şiirler okundu. Ardından Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz bünyesindeki Teakwondo, Karate ve Cimnastik branşları tarafından sportif gösteriler düzenlenirken, Halk Oyunları ekibimiz ise yöresel ve karma oyunları ile sahne aldı.

Günün sonunda Kırşehir Valimiz Sayın H. Mete BUHARA ve katılan tüm protokol, gençlerimiz ile günün anısına hatıra fotoğrafı çekinildi.