Geçen hafta olağanüstü kış koşulları ve dağcılardan bazılarının kendilerini iyi hissetmemesi sebebiyle tamamlanamayan zirve tırmanışı bu hafta sonu Cumartesi günü (30.01.2016) başarıyla yapıldı. Faaliyete farklı kulüplerden 4 dağcı katıldı.

Dağcılar Cumartesi günü sabah 08.30’da Kırşehir Lisesi önünde toplanarak Kaman ilçesi Demirli Köyü’ne hareket ettiler. Demirli Köyünde izlenecek rota, kriz durumu vb. konularda yapılan toplantının ardından havanın sisli olması sebebiyle el telsizli 1 dağcı kamp irtibat kişisi olarak belirlendi. Son hazırlıkların ve malzeme kontrollerinin yapılmasının ardından diğer 3 dağcı saat 10.00 da tırmanma yürüyüşlerine başladı.

Saat 11.00’de ilk molalarını veren dağcılar Kale Tepe zirveye ulaşmadan önce 12.15’te 1781 m yükseklikteki ilk zirveye, 12.45’te 1778 m yükseklikteki 2'nci zirveye, 13.25’te ise 1810 m yükseklikteki 3'üncü zirveye ulaştılar. Dağcılar bu tırmanışları esnasında kar evi yapımı, kazma kullanımı, karda tırmanma konusunda da çeşitli eğitimler yaptılar. 3. zirve noktasına ulaştıktan sonra Saat 14.40 da 1823 m yükseklikteki Kale Tepe zirvesine ulaşan dağcılar bir önceki hafta başaramadıkları zirve tırmanışını yapmış oldular.

Zirve noktasında dağcılara hitap eden Türkiye Dağcılık Federasyonu Kırşehir İl Temsilcisi Erdal ÖZBEK, bir önceki hafta çok zorlu kış şartları nedeniyle Kale Tepe’nin kendilerine geçit vermediğini, ancak yılmadıklarını, azimlerini kaybetmediklerini, çıkış rotaları ve dağı daha çok çalışıp, anlayarak, malzeme hazırlıklarını daha iyi yaparak bugün Kale Tepe’de ay yıldızlı al bayrağımızı gururla dalgalandırdıklarını söyledi ve katılan dağcılara başarılı tırmanışlarından dolayı teşekkür etti.

Saatler 16.00’yı gösterdiğinde son hazırlıklarını yapan dağcılar telsizle kampı bilgilendirerek bu kez çıkarken kullandıkları rotayı değil, daha dik ve zor, ancak kısa olan Karlık rotasını takiben inişlerine başladılar.

Bu kulvarda karın çok fazla olması nedeniyle sürekli karda batan ve düşen dağcıların iniş hızı azaldı. Bir süre sonra havanın tamamen kararması, kar yağışının başlaması ve bazı dağcıların ayak bileklerinde sorun yaşaması nedeniyle ilk mola verildi. Dağcılar bu molada karanlıkta yürümek için gerekli hazırlıklarını yaparak fenerlerini açtılar ve kampa telsizle durumlarını,bulundukları noktayı ve ilerleyiş yönlerini ilettiler.

Saatler yaklaşık 18.30’u gösterdiğinde Demirli Köyüne ulaşan dağcıları kamptaki arkadaşları karşıladı. Köydeki bir dükkânda bir süre konuk edilen dağcılar sobanın karşısında ısınarak dinlediler. Daha sonra Demirli köy muhtarı ve diğer köy sakinleriyle vedalaşan dağcılar sabah erken saatlerde başlayan yaklaşık 12 saatlik yorucu bir faaliyeti başarı ile tamamlayarak Kırşehir il merkezine döndüler.