05-07 Şubat 2016 tarihleri arasında Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ev sahipliğinde gerçekleştirilen Anadolu Yıldızlar Ligi(ANALİG) Hentbol Çeyrek Final müsabakaları, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Spor Salonu ve Yunus Emre Spor Salonlarında oynanan final müsabakaların ardından sona erdi.

Zorlu ve bir o kadar da çekişmeli geçen müsabakalar, erkeklerde Adana - Hatay - Isparta - Burdur - Kahramanmaraş - Osmaniye - Ankara - Kayseri - Kırşehir - Nevşehir - Sivas – Aksaray, bayanlarda ise Kahramanmaraş - Isparta - Antalya - Hatay - Adana - Burdur - Kırşehir - Sivas - Ankara - Kayseri – Konya ve Niğde illerinden 12 erkek takımı ve 12 bayan takımı olmak üzere toplam 336 sporcunun birincilik mücadelesine sahne oldu. Üç gün boyunca devam eden müsabakalarda sporcuların bir üst tura yükselmek için verdikleri mücadele ise takdir topladı.

Anadolu Yıldızlar Ligi Hentbol çeyrek final müsabakalarında İlimizi temsil eden Hentbol Erkek takımımız A grubundaki Hatay, Burdur ve Nevşehir ile vermiş olduğu grup birinciliği mücadelesinde rakiplerine şans tanımadan 3 te 3 yapıp grup birincisi oldu. Aynı şekilde Hentbol Kız takımımız B grubunda Sivas,Kayseri ve Konya ile girmiş olduğu birincilik mücadelesinde 2 galibiyet 1 beraberlikle rakiplerini geride bırakarak grup birinci oldu.