İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün 2016 yılı Karate Faaliyet Programına alınan 23 Nisan Dünya Çocukları Karate Turnuvası 30 Nisan - 1 Mayıs 2016 tarihlerinde İstanbul Aslı Çakır Alptekin Spor Salonunda düzenlendi.

Turnuvaya Kırşehir adına katılan sporcularımız madalyalara adeta ambargo koydular. Müsabakalarda hem bireysel hemde takımlarımız madalyaları beşbeşe aldılar.  Turnuvada madalya alan sporcularımız;

2009-2008 Doğumlu Erkek Kumite Takımı (Arda Kurt- Ahmet Can Özdemir- Furkan Çakır- Muhammed Emin Yıldız) Altın Madalya alırken, Arda Kurt, Ahmet Can Özdemir Gümüş Madalyayla müsabakaları tamamladı. Beyza Gündüz, Furkan Çakır ile 2009-2008 Doğumlu Erkek Kata Takımı (Arda Kurt-Ahmetcan Özdemir- Muhammet Emin Yıldız) ve 2007-2006 Doğumlu Erkek Kata Takımı (Ali Arda Navruz-Uğur Eren Navruz-Osman Atik Aslan) Bronz Madalya aldılar.

Başarılı sonuçların baş mimarı Karate Antrenörü Fatih GÜNEŞ yaptığı açıklamada “23 Nisan Dünya Çocukları Karate Şampiyonasında sporcularım bir senenin emeğini fazlasıyla verdiler. Bu sürede bize desteğini hiç bir zaman esirgemeyen İl Müdürümüz Şaban Güneş’e ve pırıl pırıl evlatlar yetiştiren velilerime çok teşekkür ediyorum.” dedi.