Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğünün destek verdiği Ahilik Haftası kutlamaları başladı. 29’uncusu gerçekleştirilen Ahilik haftası 23-29 Mayıs tarihleri arasında kutlanacak.

Kurduğu Ahilik Teşkilatı ile sosyal hayatımızı düzenleyen Ahi Evran-ı Veli’yi anmak ve onun ilkelerini yaşatmak amacıyla her yıl düzenlenen "Ahilik Haftası" kutlamaları başladı. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın katkılarıyla organize edilen  Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında  “Ahilikteki Şed Kuşanma” adlı tiyatro oyununun canlandırılması ve Bursa Güreş Takımı tarafından güreş gösterisi düzenlendi.

Aşıkpaşa spor salonunda gerçekleştirilen gösteriye Kırşehir Vali Yardımcısı Sayın Zekai ERDEM, Eğitim Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğü Daire Başkanları Feride BİTİRİM ve Şahsuvar ERBAŞ, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şaban GÜNEŞ, Kurum Müdürleri ve çok sayıda gençler katıldı.

 

Ahilik Futbol Turnuvası Başladı.

Ahilik Haftası Kutlamaları Kapsamında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü 2 Nolu Sahasında Esnaflar arası Futbol Turnuvası düzenlendi. Turnuvanın Başlama vuruşunu Vali Yardımcısı Sayın Zekai ERDEM ve Esnaf Sanatkarlar Odaları birliği Başkanı Bahamettin ÖZTÜRK yaptı. Sonrasında gençlere futbol topu ve Şapka dağıtımının ardından günün anısına toplu fotoğraf çekinildi.