Gençlik ve Spor bakanlığı yurdun dört bir tarafında 27 gençlik kampı ile gençlerimizi bir araya getirmekte. Son yıllarda yurt dışında yaşayan gençlerimizi de proje dahilinde bu kamplara getirerek, gençlerin köklerinden kopmaması için yoğun bir çalışmanın içerisinde.

Bu kamplarda kalan gençler, Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Akif Çağatay KILIÇ ve Kırşehir Hirfanlı Ahi Evran Gençlik Kampı yöneticilerine mektuplar kaleme aldılar.

Gençlerin mektuplarının okunduğunda,  onca zahmetin, emeğin ve külfetin hiç boşuna olmadığını gösteriyor. O güzel yüreklerinden dökülen sözcükler insanın duygularını kabartan ve geleceğe umut veren cümleler ile dolu.

Kampa katılan gençlerimizin ortak vurgusu ise tarih bilinci ve geleceğe duyulan umut. Gençler bu kamplar ile kardeşlik ikliminde nefes aldıklarını dile getiriyorlar. Ulu bir çınarın dalları olan medeniyetimizin yüzyıllar boyunca nasıl iri ve diri kaldığını bizlere hatırlatıyorlar.

Kamplarda kalan gençlerimiz, Ahi Evran-ı Veliyi, Yunus Emre'yi, Aşıkpaşa'yı ve Neşet Ertaşı burada bir kez daha yâd etmekte ve bilgilerini tazelemekte. Bir çok gencimiz bu kampların sonunda ilimiz hakkında olumlu kanaat edinmekte. Bir gencimizin dediği gibi"...gül kokulu Kırşehir'i bakanlığımız sayesinde tanıma fırsatımız oldu."  

Ahi Evran Gençlik kampı nezdinde bütün bu kamplarda görevli kardeşlerimizi çalışmalarından dolayı kutluyoruz. Güçlü Türkiye'nin güçlü gençlik sayesinde olacağı inancı ile gençlerimizin bu kamplardan istifade etmelerini bekliyoruz.