“Şehirler ve Kültürler Projesi” Gençlerin ülkemizin doğal güzelliklerini görmeleri, muhteşem tarihini ve kültürel değerlerini öğrenmeleri, Anadolu'da kök salıp büyümüş derin ve heybetli medeniyetimizi, şehirlerimizi ve kültürümüzü tanımaları için başlatılmış bir hareketlilik eğitim projesidir. Proje kapsamındaki eğitim, konaklama, ulaşım, yeme içme, rehberlik, müze girişleri ücretsizdir.

Proje katılmak isteyen gençler, http://sehirlervekulturler.gsb.gov.tr/ adresinden giriş yaparak kayıt yaptırmaları gerekmektedir. Hangi ile ne zaman gidecekleri yine bu adresten belirlenmektedir.

Proje kapsamında, Kırşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezince Edirne gezisi gerçekleştirildi. Kırşehir Gençlik Merkezi Gençlik Liderleri öncülüğünde, 4 gece 5 günlük Edirne gezisine 40 öğrenciye katıldı. Gezi ile şehrin tarihi, kültürel, dini ve sosyal özellikleri tanıtıldı.

Gençler, Edirne gezisinin ilk gününde Aliço Güreş Eğitim Merkezi’ni ziyaret ederken, Roma-Bizans ve Osmanlı-Türk döneminden kalma sivil, dini, siyasi ve tarihi eserlerin olduğu yerleri de gezdi. Edirne gezisinde gençler, Mimar Sinan’ın ustalık eseri Selimiye Camii’ sini, klasik dönem öncesi Osmanlı mimarisinin anıtlarından Eski Camii ve Üç Şerefeli Camii ile meşhur İkinci Beyazıt Külliyesi ve Rüstem Paşa Kervansarayı gibi tarihi yapıları yakından görme fırsatı buldu.