Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en zor, en karanlık günlerinden birini yaşadı 15 Temmuz’da. 1808 yılındaki küçük de olsa atılan ilk adımlarla birlikte her geçen gün, her geçen yıl sistemleşen, siyasi ve toplumsal hayatın tek hakim yönetim anlayışı olan demokratik düzen bir kez daha saldırıya maruz kaldı.

İki yüzyıldan uzun bir zaman boyunca elde ettiği demokratik kazanımlarını korumak uğruna şehirlerin meydanlarına çıkan ve bu uğurda hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan milletimiz yeni bir kahramanlık destanı daha yazdı ve o meydanlarda son sözü söyledi: “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.”

15 Temmuzdan sonra alınan güvenlik önlemleri gereği Gençlik Kamplarının beşinci, altıncı ve yedinci dönemleri iptal edilmişti. İşte şimdi meydanlarda, demokrasi nöbetlerinde yanan demokrasi ateşinden sonra sıra Gençlik Kamplarında kamp ateşini yeniden yakmaya geldi. 8. dönemle birlikte Gençlik Kampları kaldığı yerden devam ediyor.

AHİ EVRAN GENÇLİK KAMPI’NDA GENÇLER TARİHÇİ-YAZAR TALHA UĞURLUEL İLE BİR ARAYA GELDİ.

Tarihçi UĞURLUEL gençler ile söyleşi gerçekleştirdi. Ünlü tarihçi, slayt eşliğinde düzenlediği sunumda gençlere 'Anadolu'nun Fethi ve Selçuklular' hakkında bilgiler verdi.

Kırşehir’ in tarihi hakkında bilgiler veren UĞURLUEL; Özellikle Dünyanın bilinen ilk Gök Bilim Merkezi Cacabey Medresesi’, Aşıkpaşa, Ahi Evran, Ahmedi Gülşehri,  Cacabey, Ahmed Yesevi ve Hacı Bektaşi Veli gibi Türk-İslam tarihine hizmet eden önemli isimlerin Kırşehir’ de yaşadığının unutulmaması gerektiğini belirterek öğrencilere tarihin doğru kaynaklardan öğrenilmesi gerektiğini söyledi.

UĞURLUEL, Kırşehir’ in çok önemli bir tarihi geçmişi olduğunu vurgularken Anadolu Selçuklu ve Osmanlı döneminden kalma değerli eserler barındırılan Kırşehir’in yeterince bilinmediğini ifade etti. Son dönemde tarihin yanlış bilgiler ile karmaşık hale getirildiğini aktaran UĞURLUEL, bu konuda gençlerin bilinçli olmaları gerektiğini kaydetti.