Görme Engelliler Spor Federasyonunun 2016 yılı faaliyet programında yer alan  Görme Engelliler B1 Futbol 2. Lig 2. Devre Müsabakaları 04 – 09 Eylül 2016 tarihleri arasında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü 2 nolu sahasında oynan maçlar ile tamamlandı. Karşılaşmalar sonunda 1. lige yükselen takımlar da belirlendi.

Müsabakalar sonunda 28 puanla şampiyon olarak birinci tamamlayan Bursa Altınokta Görme Engelliler Spor Kulübü bir üst lige çıkarken; ligi şampiyonun 1 puan arkasında 27 puanla ikinci tamamlayan Gençlerbirliği Görme Engelliler Spor Kulübü Derneği ligi ikinci tamamlayıp bir üst lige çıkma başarısı elde etti.

ŞAMPİYONUN KUPASINI VALİ ŞENTÜRK VERDİ

Şampiyon Bursa Altınokta Görme Engelliler Spor Kulübüne kupasını ve madalyasını Kırşehir Valimiz sayın Necati ŞENTÜRK verirken, lig ikincisi  Gençlerbirliği Görme Engelliler Spor Kulübü Derneğine kupasını İl Emniyet Müdürü Sıtkı AKGÜL ve normal sezonu üçüncü bitirerek bir üst lige çıkma başarısı elde edemeyen Malatya Yeşilyurt Görme Engelliler Spor Kulübüne kupasını ve madalyasını Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şaban GÜNEŞ tarafından verildi.  

Müsabakalarında atmış olduğu 19 golle gol kralı olan Gençlerbirliği Görme Engelliler Spor Kulübü Derneği futbolcusu İsa ADA Altın Ayakkabı ödülünü Kırşehir Valimiz sayın Necati ŞENTÜRK'ün elinden aldı.