Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim Araştırma ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü Gençlik Projeleri Destek Programı 2019 yılı Çağrı Dönemi kapsamında Kırşehir'de 7 projeye destek verdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı 2020 yılı içerisinde üniversitelerde gençlik toplulukları, ilkokul, ortaokul, bilim ve sanat merkezi ile liselerde gençlik gruplarına yönelik olarak "Gönüllülük", "Kültür ve Sanat", "Fiziksel Aktivite, Egzersiz ve Spor", "Yenilikçi Fikirler", "Çevre Bilinci" ve "Hayvanların Korunması" konu başlıklarında toplam bin 1 projeye 17 milyon 500 bin TL tutarında destek vereceğini açıkladı.

Bu kapsamda Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Kırşehir Merkez, Kaman, Mucur ilçelerinde toplam 7 proje desteklenerek, bakanlık ile sözleşme imzalandı. Şubat ayı sonu itibarıyla faaliyetlerine başlayacak olan projelerin koordinatörleriyle Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Cacabey Gençlik Merkezinde toplantı yapıldı. Toplantıda projelerin sağlıklı ve verimli bir şekilde yürütülebilmesi adına nelere dikkat edilmesi gerektiği üzerine bilgilendirme yapılırken, toplantıda proje koordinatörlerine, eğitim ve öğretim kurumları ve birlikte çalışma yapacakları gençlik merkezleri tanıtıldı.

Proje bilgilendirme toplantısına Gençlik ve Spor İl Müdürü Faruk ŞAHİN’de katıldı. Faruk ŞAHİN burada yaptığı konuşmada “Bilindiği gibi Gençlik ve Spor Bakanlığımız, gençlerin ve gençlik gruplarının ihtiyaçlarını dikkate alarak, gençlerin kişisel ve sosyal gelişiminin desteklenmesi, potansiyellerini gerçekleştirebilmelerine imkân sağlanması, karar alma ve uygulama süreçleri ile sosyal hayatın her alanına etkin katılımının artırılması, gençlik ve spor hizmetlerine erişimlerinin kolaylaştırılması ve yenilikçi fikirlerin hayata geçirilmesine yönelik proje destek programlarının oluşturulması ve yürütülmesi, gençlik grupları veya gençlik toplulukları ile ortak projeler yapılmasına ilişkin usul ve esasları düzenlemektir. Bakanlığımız, Eğitim, kültür, araştırma, sanat, bilim, girişimcilik, spor, gönüllülük, hareketlilik, katılım, sosyal uyum ve Bakanlığın görev, yetki ve sorumluluk alanına giren diğer konularda hazırlanan projelere destek vermektedir. Kırşehir merkez ve ilçeler dahil olmak üzere 7 projemiz bakanlık tarafından kabul görmüş ve proje desteği sağlanmıştır. Emeği geçen tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum ve sonraki dönemlerde bu sayı artırmak için bize düşen ne varsa her türlü desteği verdik vermeye de devam edeceğiz.” diyerek sözlerini tamamladı.