Koronavirüse (COVID-19) Karşı Amansız Bir Mücadele Veren Sağlık Çalışanlarımıza Destek Amacıyla Cacabey Gençlik Merkezimizde Ücretsiz Olarak Korumalı Maske Üretimine Başladık.

Tüm dünyayı saran koronavirüs salgını ile birlikte Türkiye’ye dönen vatandaşlarımızın 14 günlük karantina sürecini geçirebilmeleri için KYK yurtlarının kapılarını açan Gençlik ve Spor Bakanlığımız, şimdi de koronavirüse karşı amansız bir mücadele veren sağlık çalışanlarına destek amacıyla gençlik merkezlerinde ücretsiz olarak korumalı maske üretimine başladı.

Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne Bağlı 81 ilde 81 gençlik merkezinde korumalı maske üretimine başlandı. Vefa Sosyal Destek Gruplarında gönüllü olarak görev alan Gençlik Liderleri, bir yandan 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımıza yardımcı olmaya devam ederken, diğer yandan da sağlık çalışanları için hayati önem taşıyan korumalı maske üretimine öncülük ediyor.

Bakanlığımıza bağlı 81 ildeki 81 gençlik merkezinde, gençlik liderlerinin öncülüğünde gönüllülerin de katılımıyla ücretsiz olarak üretilen maskeler, hekimler başta olmak üzere sağlık çalışanlarının kullanması için il sağlık müdürlüklerine gönderiliyor.

Gençlik merkezlerimiz, ülkemizin dört bir yanında gençlerimizin hem kişisel gelişimleri, hem kariyerlerine yönelik çalışmaları, hem de sportif anlamdaki faaliyetlerine destek veriyor. Bu anlamda çok ciddi bir ivme yakalandığı, çalışmalarında neticeleri alındığı çalışma gruplarımız mevcuttur.

Gençlik merkezlerimizin kültür, sanat, bilim, spor gibi pek çok alanda yaptığı çalışmaların yanı sıra 2019 yılında gönüllülük faaliyetleri kapsamında kazandığımız ivme, gelinen aşama apayrı bir boyuta ulaştı. Gençlik merkezlerimizin verimliliğini arttırarak, katılımı daha da çoğaltarak ve gençlerimizin kendi kapasitelerini, potansiyellerini ortaya koyma açısından pek çok çalışmayı her geçen gün arttırıyor.

Bu kapsamda koronavirüs salgını nedeniyle dünyanın yaşadığı süreçte hem dünyanın hem ülkemizin maske konusundaki ihtiyacı göz önüne alındığında Cacabey Gençlik Merkezimizdeki gönüllü gençlerimiz ve liderlerimiz bir araya gelerek başta sağlık çalışanlarının kullanmaları kapsamında ücretsiz olarak korumalı maske üretimine başladı.

Gençlik Merkezimizdeki gönüllü gençlerimiz ve liderlerimiz Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğümüzce 81 il gençlik merkezlerinde başlatılan bu mücadelede ‘biz de varız’ diyerek desteklerini gösterdiler.