Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze bağlı Gençlik Merkezlerimizde Eğitim Bilişim Ağı (EBA) Canlı Ders Sınıfları oluşturdu. Evinde bilgisayar ya da internet olmayan gençlerimiz, bu sınıflarda canlı eğitim almaya devam ediyorlar ve  isterlerse de eğitimlerinden sonra kalıp ders çalışabiliyorlar.

Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak, 2020-2021 Eğitim ve Öğretim Yılı’nın ilk döneminde uzaktan eğitim kararının alınmasının ardından, Cacabey Gençlik Merkezi, Kaman Gençlik Merkezi ve Mucur Gençlik Merkezimizde EBA Canlı Ders Sınıfları oluşturuldu. Evlerinde internet olmayan, bilgisayar olmayan ya da sorun yaşayan gençlerimiz , bu sınıflara gelerek burada canlı derslere katılıyorlar. Öğrencilerimiz isterlerse canlı eğitim sonrası ders çalışmaya devam ediyor. Yeni normale göre dizayn edilen sınıflarımız sosyal mesafe kurallarına göre düzenlenmiş olup, öğrencilerimizin kullanımı sonrası temizlenerek dezenfekte ediliyor.

Gençlerimiz; maske, mesafe ve hijyen kuralları çerçevesinde gönül rahatlığı ile Gençlik merkezlerimizde derslerini takip etmeye devam ediyor. Pandemi dolayısı ile yaşamış olduğumuz bu zor süreçte Merkezlerimizde Liderlerimiz ve gönüllü gençlerimizin destekleri ile, EBA eğitim seferberliğiyle okulların başladığı bu dönemde her zaman olduğu gibi yine gençlerimizin yanında olmaya devam ediyoruz.