Yönetim

   



 


Kırşehir Valisi

Hüdayar Mete BUHARA

        İlk, orta ve lise eğitimini Tokat’ta tamamladı. Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu. İçişleri Bakanlığı tarafından açılan Kaymakamlık sınavını kazanarak Tokat’ta Kaymakam Adayı olarak göreve başladı. Sırası ile Almus, Erfelek ve Çatalpınar ilçelerinde Kaymakam Vekilliği görevlerinde bulundu.

9 ay süreli Mesleki ve Lisan Eğitimi amaçlı olarak İngiltere’de Exeter Üniversitesinde eğitim aldı. Denizli-Baklan, Kilis-Elbeyli, Aksaray-Ortaköy ve Kütahya-Emet ilçelerinde Kaymakam olarak çalıştı. Bir yıl süreli Muş Vali Yardımcılığı, üç yıl süreli Sivas Vali Yardımcılığı ve üç yıl süreli Kütahya Vali Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

İçişleri Bakanlığı Bakanlık Hukuk Müşaviri iken 07/08/2017 tarihinden itibaren Çankaya Kaymakamı olarak atanmasına kadar geçen sürede Cumhurbaşkanlığı OHAL işlemleri İnceleme Komisyonunda görev yaptı.

05/11/2018 tarihli İçişleri Bakanlığı geçici görevlendirme oluruna istinaden 08/11/2018 tarihinde Çankaya Kaymakamı olarak göreve başladı. 26/12/2018 tarihinden atandığı Çankaya Kaymakamı görevini sürdürürken 11/05/2022 tarih ve 2022/209 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Kırşehir Valiliği görevine atandı.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalında Yüksek Lisans çalışmasını tamamladı. Hacettepe Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Doktora Programına devam etmektedir. İngilizce, Türkmence ve Özbekçenin yanı sıra kısmen diğer Orta Asya Türk Lehçeleri ile Farsça bilmektedir.

   
___________________________________________________________________________
   





 
Gençlik ve Spor İl Müdürü

Numan Nafiz ŞAHİN

1979 yılında Erzincan'da doğdu. İlk, Orta ve Lise eğitimini Erzincan’da tamamladı.

Spor hayatına çeşitli kulüplerde lisanslı futbolcu olarak başlayan Şahin, 1997 yılında başladığı Aksaray Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu'ndan 2001 yılında mezun oldu. Futbol ve Antrenman Bilgisi Uzmanlık alanlarında eğitimini başarı ile tamamlayan Şahin, 2002 yılında Spor Uzmanı olarak Bayburt Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne atandı.

Aynı zamanda Atletizm Antrenörü ve UEFA B Futbol Antrenörlük belgesine sahip olan Numan Nafiz Şahin, birçok lig'de Gençlik Geliştirme Teknik Sorumlusu olarak görev yaptı. 2003-2015 yılları arasında İstanbul Bahçelievler Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü bünyesinde başarılı çalışmalarına devam eden Şahin, 2015 yılında İstanbul Bahçelievler Gençlik ve Spor İlçe Müdürü olarak atandığı süreçten itibaren imzasını attığı en geniş katılımlı Dünya Satranç rekoru, Oyunu Öğren projesi, Çocuk Atletizm projesi gibi önemli projelerin yürütücüsü ve komisyon başkanlıklarını da yaparak, bu projeleri ilçe gençliğinin hizmetine sundu ve önemli katkılar sağladı. 2020 yılı Haziran ayında Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne İl Müdür Vekili olarak görevlendirildi. Sonrasında 17 Eylül 2020 tarihli 3 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü görevine asaleten atandı ve hali hazırda İl Müdürlüğü görevini yürütmekte.

Numan Nafiz Şahin, evli ve 2 çocuk babasıdır.

___________________________________________________________________________