Bir arada olmanın en güzel halinin geleneksel duruma getirildiği öğrenci toplulukları buluşması 7. Kez renkli görüntülere sahne oldu. 

      15 Ekim Salı günü saat 14.00’da öğrenci toplulukları bilgilendirme toplantısı ile start alan program, 14.30-18.00 arasında gerçekleştirilen açılış konuşmaları, öğrenci toplulukları stant ziyaretleri, paydaş kurum ve STK standlarının ziyaretleri, Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Halk Oyunları Gösterileri, konserler, interaktif oyunlar ve çekilişler ile ikramların ardından sona erdi.

      16 Ekim Çarşamba günü ise halk oyunları topluluğu dans gösterileri, konserler, ikramlar, oyunlar ve çekilişler yapıldı.

      Geleneksel buluşmaya ilişkin bilgiler aktaran Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Numan Nafiz Şahin, “Bizler Genç Ofislerimizle kültürel pratikler ve etkileşimler üzerine bir platform oluştururken, kültür kavramını bir mekanizmadan ziyade canlı bir organizma ve bir ekoloji olarak ele alıyoruz. Üreten, düşünen, analiz eden, bununla birlikte değerleriyle geleceğe güçlü bir şekilde yürüyen gençlik en büyük idealimiz. Gençlerimizin her biri ortaya koydukları fikirler, projelerle dünyaya, insana bakışlarıyla tüm insanlık için birer umut. Bizler de her biri birer umut olan gençlerimizin her daim yanlarındayız, yanlarında olmaya da devam edeceğiz. Ahi Evran Üniversitesi Genç Ofis olarak bizler de gençlere hem kendimizi tanıtıp hem yapmış olduğumuz faaliyetlerle projeleri anlatırken gençlerimizi sosyal bir birey olarak topluma hazırlıyoruz. Geleneksel buluşma programında bizler de interaktif oyunlarımız, halk oyunları gösterilerimiz başta olmak üzere birçok dalda sahadaydık. Genç Ofis Gönüllülerimiz, bir kez daha kültürel etkinliklerin güncel durumuna ve geleceğine dair daha geniş birperspektif ortaya koydular. Etkinliklerimizin gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

      İl Müdürümüz Şahin ÜNİDES ile ilgili olarak da yaptığı bilgilendirmesinde; " Üniversite öğrencileri için büyük bir fırsat sunan Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Destek Programı (ÜNİDES), üniversite öğrenci topluluklarının projelerini hayata geçirmelerine kolaylık sağlayan bir destek programı. ÜNİDES, gençlerin yoğun olarak bulunduğu alanlarda gençlerin desteklenmesini ve gençlik merkezlerine bağlı genç ofislerin etkin ve verimli kullanılmasını sağlamayı amaçlamaktadır.
      Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ÜNİDES kapsamında, üniversitelerin yönerge, usul ve esasları ile diğer mevzuatları çerçevesinde onaylanmış olan öğrenci kulüpleri bu programdan yararlanabilmektedir. Program, gençlerin ihtiyaç ve sorunlarına çözüm arayan, gençlerin gelişimine yönelik, kapsayıcı, uygulanabilir ve sürdürülebilir projeleri desteklemeyi hedeflemektedir.  ÜNİDES ile birçok farklı alanda faaliyet gösteren öğrenci kulüpleri, sunulan destek ve fırsatlardan yararlanabilecektir. Yerel projelerde 20.000 TL – 50.000 TL, ulusal projelerde ise 50.001 TL – 100.000 TL’ye kadar ayni destek sağlanacaktır.  Tüm gençlerimizi başvuru yapmaya davet ediyorum" dedi.