İlimiz ev sahipliğinde düzenlenen Üniversiteler Ligi (ÜNİLİG) Karate Türkiye Şampiyonası’na İl Müdürümüz Numan Nafiz ŞAHİN, Japonya Büyükelçiği Diplomatı Sn. Iwasa TAKAAKİ, Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Sn. Prof. Dr. Mehmet GÜNAY ve Karate Federasyonu Başkanı Sn. Av. Dr. Aslan Abid UĞUZ’un katılımı ile açılış seremonisinin ardından Kırşehir (Kındam) Spor Salonunda start verildi.

     Açılış konuşmalarının yapıldığı müsabakalarda katılım sağlayan sporculara başarılar dileyen Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Numan Nafiz Şahin; “Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenecek olan “Ünilig” Karate programımıza hoş geldiniz…

23-25 Nisan tarihleri arasında Kırşehir ev sahipliğinde yapılacak olan bu muhteşem görsel şölene eşlik ettiğiniz için teşekkürlerimi sunuyorum.

Yerel, ulusal ve uluslararası standartlarda binlerce sporcunun ağırlandığı Ahiliğin Başkenti Kırşehir; her geçen gün sporda marka şehir olma yolunda hızla ilerlerken, Anadolu Bozkırı’nın ortasında, kültür ve sanatın merkezi, bugün bile tüm dünyaya örnek olup hayranlık uyandıran Kırşehir, spora ve sporcuya verdiği önemi faaliyetleri ile ortaya koymaktadır.

      Bizler spor altyapısının en önemli kaynaklarından olan anaokulundan başlayarak, bütün okullarımızda sporun yaygınlaştırılması, şehrimizde var olan spor altyapısının kullanılması ve spor teşkilatımızla ortak projeler oluşturulmasını önemsiyoruz. Daha fazla sporcu ile müsabakalar yapmak, bu müsabakaları ilçelere yayarak, ilçelerimizdeki gençlerimizi de bu etkinliklere katmak en büyük amacımız.

     Bu kapsamda federasyonumuz tarafından organize edilen ÜNİLİG Karate Programımız ile de yüzlerce sporcumuzu izleme imkanı bulacağız.

     Müsabakalara katılan tüm sporcularımıza ve ekiplerine, siz değerli konuklarımıza, organizasyonun düzenlenmesinde emeği bulunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

     Şahin’in ardından konuşmalarını gerçekleştiren Karate Federasyonu Başkanı Sn. Av. Dr. Aslan Abid Uğuz, , Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Sn. Prof. Dr. Mehmet Günay ve Japonya Büyükelçiği Diplomatı Sn. Iwasa TAKAAKİ katılım sağlayan sporculara ve antrenörlere başarılar dileyerek Kırşehir ev sahipliğinde gerçekleştirilen bu program ile Kırşehir’de bulunmaktan duydukları mutlulukları dile getirdiler.

         Türkiye genelinden 108 kadın ve 105 erkek sporcunun yarıştığı Ünilig Karate Türkiye Şampiyonası mücadeleleri 25 Nisan Perşembe günü tamamlanacak. Organizasyonda ayrıca 63 idareci ve 35 hakem de görev yapıyor.