Geleneksel Çocuk Oyunları şenliği ilçe finallerinin ardından, il finalinde hızlı koşan kazandı, “Mendil Kapmaca”, “Kaleli Yakan Top”, “Yağ Satarım Bal Satarım” ve ‘’ Tombik’’ finalleri ise nefesleri kesti. 
         Geleneksel Çocuk Oyunlarına Kırşehir Valisi Sn. Hüdayar Mete Buhara,Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Numan Nafiz Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yasin Gülşen , antrenörler, öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı. 
         Konuya ilişkin açıklamada bulunan Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Numan Nafiz ŞAHİN, “Unutulmaya yüz tutmuş, geleneksel çocuk oyunlarımızı yeniden tanıtmak, çocuklarımıza bu sorumluluğu yüklemek, bunların spor gibi bir yarışma halinde burada sergilemesini izlemek gerçekten olağanüstü bir duygu. Geleneksel oyunlar, kültür mirasımızın bir parçası. Dijital dünya bize hepsini unutturdu. Bu vesileyle çocuklarımıza bu sporları tanıtıyor, bu oyunları onlara öğretiyor, onlarla birlikte dereceye koşan bir spor kültürü geliştiriyor ama çok daha önemlisi bu güzel oyunları, gelecek nesillere taşımanın sorumluluğunu da çocuklarımıza yüklemiş oluyoruz” açıklamasında bulundu.

        
         Proje ile unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunları yeniden hayata kazandırılması hedefleniyor. Fiziksel aktiviteyi geleneksel çocuk oyunlarıyla bütünleştiren şenlikte, mendil kapmaca, yağ satarım bal satarım, kaleli yakan top ve tombik gibi eğitsel ve mücadele dolu oyunlara yer veriliyor.