Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü, gençlerin kişisel ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunmayı hedefleyen önemli bir programı hayata geçiriyor. Üniversite öğrencileri için büyük bir fırsat sunan Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Destek Programı (ÜNİDES), üniversiteler mevzuatlarına uygun olarak onaylanmış öğrenci topluluklarının proje ve fikirlerinin geliştirilmesine yönelik 20.000 TL – 100.000 TL arasında ayni destek sağlayacak.

      Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü, bu program ile gençlerin her alanda gelişimine katkıda bulunmayı ve onları geleceğe daha iyi hazırlamayı hedefliyor. Üniversite öğrenci kulüplerinin yoğun ilgi göstermesi beklenen ÜNİDES programı, gençlerin hem bireysel hem de toplumsal anlamda daha donanımlı bireyler olmalarına katkıda bulunmayı amaçlıyor.

  Üniversite öğrencileri için büyük bir fırsat sunan Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Destek Programı (ÜNİDES), üniversite öğrenci topluluklarının projelerini hayata geçirmelerine kolaylık sağlayan bir destek programıdır. ÜNİDES, gençlerin yoğun olarak bulunduğu alanlarda gençlerin desteklenmesini ve gençlik merkezlerine bağlı genç ofislerin etkin ve verimli kullanılmasını sağlamayı amaçlamaktadır.

      Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ÜNİDES kapsamında, üniversitelerin yönerge, usul ve esasları ile diğer mevzuatları çerçevesinde onaylanmış olan öğrenci kulüpleri bu programdan yararlanabilmektedir. Program, gençlerin ihtiyaç ve sorunlarına çözüm arayan, gençlerin gelişimine yönelik, kapsayıcı, uygulanabilir ve sürdürülebilir projeleri desteklemeyi hedeflemektedir.
 

       ÜNİDES içerik ve kapsamı oldukça geniş
 

      ÜNİDES ile birçok farklı alanda faaliyet gösteren öğrenci kulüpleri, sunulan destek ve fırsatlardan yararlanabilecektir. Yerel projelerde 20.000 TL – 50.000 TL, ulusal projelerde ise 50.001 TL – 100.000 TL’ye kadar ayni destek sağlanacaktır.

    2024-2025 yılı ÜNİDES programı kapsamında desteklenecek konu başlıkları şunlar:

Bilim ve Teknoloji: Bilim ve teknoloji konularında atölye çalışmaları, seminerler ve etkinlikler.
Güzel Sanatlar: Görsel ve sahne sanatları, resim, heykel, müzik, dans ve tiyatro gibi sanat dallarında yapılan çalışmalar ve etkinlikler.
     Spor ve Sağlıklı Yaşam: Fiziksel aktiviteler, spor faaliyetleri ve sağlıklı yaşam bilincini artırmaya yönelik projeler ve etkinlikler.
     Kişisel ve Sosyal Gelişim: Gençlerin kişisel ve sosyal becerilerini geliştirmeye yönelik projeler ve etkinlikler.
     İş Birliği Programları: Üniversite kulüplerinin kamu ve özel sektör ile iş birliğini sağlayan proje ve etkinlikler.
      Kapasite Geliştirme: Gençlerin ve kulüplerin kapasitelerini geliştirmeye yönelik eğitimler, seminerler ve atölye çalışmaları.
      Erişilebilirlik Projeleri: Fiziksel, dijital veya sosyal erişilebilirliği artırmayı hedefleyen projeler ve etkinlikler.
Uluslararası Çalışmalar: Global konulara yönelik çalışmalar, projeler ve etkinlikler.
Mesleki Gelişim Faaliyetleri: Gençlerin profesyonel becerilerini geliştirmeye yönelik mesleki gelişim faaliyetleri.
        ÜNİDES Programı kapsamında desteklenecek projelerin süresi en fazla 5 hafta olacak şekilde planlanmalıdır. Azami olarak belirlenen sürelere uygun olmayan proje başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır. 4 dönemden oluşacak başvuru dönemleri tarihleri, uygulama kılavuzu, taahhütname, özgeçmiş formu ve diğer kaynaklara bilgi paketlerinden ulaşabilirsiniz.

Başvuru işlemleri için tıklayınız!