Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü ve Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından her yaştan insanın spor yapabileceği şekilde düzenli fiziksel aktivitelerin oluşturulmasını özendirmek ve yeni bireylerin spora kazandırılması için farkındalık oluşturmak amacıyla ortaklaşa düzenlenen ’Amatör Spor Haftası’ etkinlikleri bu yıl 09-15 Ekim 2017 tarihleri arasında düzenlendi.

Amatör Spor Haftası kapsamında planlanan faaliyetler ile farkındalık oluşturularak halkımızın düzenli fiziksel aktivite alışkanlığına özendirilmesi, il spor merkezlerine kayıt yaparak spora başlayan çocukların müsabaka tecrübesi kazanması ve buna yönelik müsabaka düzenlenmesi, sezon öncesi takımların sezona hazırlık performanslarını görmeleri, yetenek taraması yapılarak spora yönlendirilmiş çocuk ve gençlerimizin, bağlı oldukları kulüplerinin ve başarılı sporcularımızın halkımıza tanıtılması, yeni bireylerin spora kazandırılması, amatör spor branşlarına gerekli desteğin verilmesine ilişkin sosyal sorumluluk duygusunun oluşturulması yoluyla kişi ve kurumların sponsorluk yapmaya teşvik edilerek, spora katılımın üst seviyede sağlanması, haftanın anlam ve önemine ilişkin düzenlenecek etkinlikler ile ülkemizde topyekûn spor bilinci ve kültürünün oluşturulması amaçlanıyor.

09-15 Ekim 2017 tarihleri arasında düzenlenen Amatör Spor Haftası etkinlikleri geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda Kırşehir'de büyük bir coşku içerisinde kutlandı. Pazartesi günü başlayan ve bir hafta boyunca bir çok branşta devam eden Amatör Spor Haftası Etkinlikleri 15 Ekim 2017 Pazar günü Aşıkpaşa Spor Salonunda düzenlenen kapanış programının ardından sona erdi.

Bir hafta boyunca devam eden turnuvalarda ve müsabakalarda derece elde eden sporcular ile takımlara madalyalarını Spor Şube Müdürümüz Rifat BEYAZİT ve TÜFAT Başkanı Mehmet ŞAHİN tarafından verildi.

2016-2017 yılında düzenlenen Türkiye Şampiyonaları; Güreş, Judo, Okçuluk, Taekwondo, Karate, Atletizm ve Özel Sporcular Atletizm branşlarında Türkiye derecesi yapan sporcularımıza elde etmiş oldukları başarılarından dolayı Spor Şube Müdürümüz Rifat BEYAZIT tarafından sporcularımıza plaket takdim edildi.

Plaket takdiminin ardından bütün sporcular ve aileleri ile günün anısına çekinilen hatıra fotoğrafının ardından "09-15 Ekim 2017 Amatör Spor Haftası" tamamlanmış oldu.